Vali Günaydın: “Milletimiz o hainlerin tanklarını ezdi”

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, törende yaptığı konuşmada, FETÖ’cü hainlerin, milletin büyük cesareti karşısında hak ettikleri şekilde dersleri aldıklarını söyledi. Vali Günaydın konuşmasında, Türk milletinin, tarihin her aşamasında ihanetlerle karşı karşıya geldiğini belirterek, bu milletin bir araya geldiği zaman aşamayacağı hiçbir engelin olmayacağını vurguladı. 15 Temmuz 2016’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle, vatandaşların ellerinde şanlı Türk bayrağıyla sokağa döküldüğünü ifade eden Günaydın, "Milletimiz tankların önüne gövdesini siper etti. O gece bir arada olduğumuz için bu hainler amaçlarına ulaşamadılar. Bu millet tarihte şunu da gösterdi; normalde tanklar insanları ezerdi, fakat 15 Temmuz gecesi milletimiz o hainlerin tanklarını ezdi" dedi.

“Ispartalı hemşerilerimizin ve ülke genelindeki milletimiz, gösterilen cesaret ile birçok vatandaşımızın da hayatını kurtarmış oldu”

15 Temmuz gecesi, Türkiye’deki her ilde olduğu gibi Isparta’da da vatandaşların sokaklara döküldüğünü dile getiren Vali Günaydın, bir güvenlik uzmanının daha önce yaptığı açıklamalardan örnek vererek, darbe girişimi sırasında Isparta ve birkaç ilde de bu hainlerin hazırlanıp kuvvetleri Ankara’ya sevk etmelerinin gerçekleşmesi halinde daha fazla şehit verilebileceğini aktardı.

Vali Günaydın, şunları kaydetti:

“Bu hainler burunlarını bile çıkarmadılar kışladan. Sabahta bu hainler hak ettikleri dersi alarak, güvenlik güçlerimize teslim oldular. Hainleri adalete teslim ettik, hukuk içerisinde muamele gördüler. Bir güvenlik uzmanı ’Hainler bu bahsedilen illerden büyükşehirlere ulaşmış olsaydı, şehit sayımız Allah muhafaza 250 değil 10 bini bulur’ demişti. Bu nedenle Ispartalı hemşerilerimizin ve ülke genelindeki milletimiz, gösterilen cesaret ile birçok vatandaşımızın da hayatını kurtarmış oldu. Bu hainler şunu çok iyi bilmelidir; bu cennet vatan, aziz topraklar, bu devlet, bayrak, ezan için seve seve şehadet şerbetini içerek, kefensiz yatmaya gönüllü milyonlarca vatandaşlarımız var."