15 Temmuz hain darbe girişiminin 1.yıldönümünde Türk halkı yine demokrasi için sokaklardaydı, meydanlardaydı. Isparta'da da binlerce vatandaş demokrasi için yürüdü, sabahlara kadar nöbet tuttu.  

Gül suyu yağmuru altında Demokrasi Yürüyüşü

ISPARTA'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ellerinde Türk bayrakları bulunan binlerce kişi Mehter takımı eşliğinde yürüdü. Yürüyüş korteji üzerine gül suyu yağdırıldı.

Isparta'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Mehter takımı eşliğinde yürüyüş düzenlendi. Isparta Belediyesi, Kavaklı Cami önü ve Atatürk Stadyumu önünde gerçekleştirilen yürüyüşe Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP İl Başkaın İsa Yalçın, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşte dev Türk bayrakları açıldı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşün ardından vatandaş nöbet tutmak için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na geçti. Burada Mehter takımı konser verdi. Daha sonra İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Kuran tilaveti ve duanın ardından 15 Temmuz Belgeseli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehitler Köprüsü'ndeki konuşması canlı olarak izlendi.

GÜL SUYU SIKILDI

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda günün ilk saatlerinden itibaren hazırlıklar yapıldı. Meydana gelenlere su ve üzerinde "15 Temmuz" yazan beyaz tişörtler dağıtıldı. Meydanda traktörle vatandaşın üzerine gül suyu da sıkıldı.

Eğirdir'de Halkın Tankı büyük ilgi gördü

Eğirdir İlçesi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaş kent meydanına akın etti. Meydana kurulan sahnede Kuran tilaveti sunuldu ve dua edildi. Kent meydanında bir otomobil ise tank haline getirildi. Üzerinde Halkın tankı, Daima hazır yazılarının yer aldığı araç ilgi gördü.