Büyük Birlik Partisi (BBP) Isparta Milletvekili Adayı Erdoğan Yeşilyayla, partisinin iktidarında muayene ücretlerinin kalkacağını söyledi. Yeşilyayla, "Sosyal devlet olmanın gereği olarak BBP iktidarında muayene ücretleri kaldırılacaktır.

BBP, Meclis'e girdiğinde konuyla ilgili çalışmaları yapacaktır." dedi. Yeşilyayla, 2005 yılına kadar sadece SSK'lılardan ve Bağ-Kur'lulardan 85 kuruş olarak alınan muayene ücretlerinin, iktidarın yaptığı düzenleme ile devlet hastanelerinde 8 liraya, özel hastanelerde 15 liraya çıkarıldığını hatırlatarak, "Sağlıkta bir takım iyileştirmeler yapılmış olmasına rağmen hala yapılması gereken birçok düzenleme vardır.

SGK tarafından eczaneler üzerinden, hastalardan nakden veya emeklilerin maaşlarından alınan muayene ücretleri; emeklilerimizi, çalışanlarımızı ve yeşil kartlıları mağdur etmektedir." diye konuştu.Yeşilyayla, bazı hastaların eczanelerde muayene ücretlerini ödeyemeyerek ilaçlarını alamadıklarını da dile getirdi.

Yeşilyayla, şöyle devam etti: "Bazı hastalar eczanelere muayene ücretlerini ödeyememektedirler ve ilaçlarını alamamaktadırlar. Emeklilerimiz ise maaşlarından ne kadar muayene ücreti, ilaç katılım payı kesilecek ve ne kadar maaş alacaklarını bilememektedirler. Bu durumun ortadan kalkması için ve sosyal devlet olmanın gereği olarak BBP iktidarında muayene ücretleri kaldırılacaktır."