MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Basın Kulübü'nde Atabey Belediye Başkanı Ali Bal'ın partiden ihraç istemi ve MHP İl Başkanı Isa Yalçın ile olan tartışmalarını değerlendirdi.

Korkmaz, açıklamalarında Yalçın'a destek vererek şunları söyledi:"MHP'nin belli prensipleri var. Bu prensiplerle meydana çıkıp milletimizden oy alan herkesin, bunlara uyması gerekiyor.

Milliyetçi Hareket Partisi hangi sıfatla görev yaparlarsa yapsın MHP'nin prensipleri dışında hareket edemez.

Bunlar ister Belediye Başkanı olsun, ister Belediye Meclis Üyesi olsun, ister İl Genel Meclis Üyesi olsun önce uyarılır. Uyarının ardından belirli bir süre verilir. Daha sonra MHP'nin prensiplere hala uyum sağlamıyorsa gerekeni yapılır.

Atabey Belediye Başkanı MHP'nin ilke ve prensiplerini dikkate almamıştır. İl Teşkilatımız tarafından Ali Bal bir kaç sefer uyarıldı. Bende uyardım. Partinin Prensiplerine uymadı.

Bu kararı alırken Atabey halkı ile görüşerek karar aldık. Hizmet dışına çıkmış farklı mecralara çıkmıştır.  Mil-lete zulüm eder hale gelmiştir.

Bu sürecin ardından Atabey Belediye Başkanı Ali Bal il teşkilatının almış olduğu kararına uymasıdır. Belediye Başkanı Ali Bal, il Başkanını suçlayıcı cümleler sarf etmiştir. Bu tür seviyesiz acıkmalar yanlıştır.

Kendisini uyaracağım.

İşine baksın bağımsız kimliği ile hizmet etsin."
Korkmaz, Isparta Belediyesinin 2010 yılı bütün satıl alma ve ihale evraklarının özel yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı tarafından isten-mesi ile ilgili olarak ise şunları söyle-di:"lsparta Belediyesi ile ilgili bu gelişme Konu yargıya intikal etmiştir.

Bu aşamada çok şey söylemenin anlamı yoktur. Rüşvet ve yolsuzlukla suçlanan Aytaç Durak, Genel Başkanımız, "Disiplin soruşturmasına gerek kalmadan istifa etmeli" dedi.

Eğer ortada hukuka aykırı bişey varsa, ister MHP olsun ister olmasın Hukuki olarak biz ister kendi belediyemiz olsun ister olmasın hukuka aykırı olan hiç birşeyn arkasında olmayız.

Ama biz bunun belediye aracılığıyla siyasi bir konu olduğu kanaatindeyiz."
Korkmaz, belediye meclisinde MHP'li üyeler Uğur Betselci ve Seyfettin Kalem'in muhalefeti ile ilgili olarak ise şunları söyledi:"Görüş farklılıkları her yerde olabilir.

Bu demokrasinin bir gereğidir. Ancak bu hizmeti engeller noktada olmamalı. Hiç kimse uyum içinde hizmet etme sorumluluğunu unutmamalı. Bir süredir bu iki arkadaşımızın bir uyumsuzluk içinde olduğu, hizmet çarkını engeller işler içinde olduğunu görüyoruz.

Kendileri ile daha önce zaman zaman görüştüm.

MHP olarak hizmetin önüne geçebilecek her türlü konuya karşı olur, izin vermeyiz. Bu arkadaşlarımızın da belediye başkanımız ile uyumlu bir şekilde hizmete devam edeceklerine inanıyorum. Siyasi sorumluluk Isparta Belediye Başkanımıza aittir. Inşiallah en kısa zamanda sorun giderilir."

Korkmaz'ın bu açıklamalarının ardından MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır'da:"Belediyeler hizmet birimleridir, siyaset birimi değildir. Hizmetler uyum içinde yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

MHP Isparta Milletvekili Korkmaz, Belediye eski başkanı Hasan Balaman'ın açıklamalarına cevap verdiğini belirterek:"22 yıllık Kaymakamlık hayatımda üzerime leke gelecek hiçbir şey olmadı, bundan sonra da olmaz.

Varsa elinde belge hiç durmasın. MHP bu tür açıklamalara pabuç bırakmaz" dedi.