CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu’na ‘Bir tarafın adamı yandaşı bir tarafın karşıtı olmak bilim adamına yakışmaz’ mesajını gönderdi. ‘Ne yazıktır ki Isparta’da hiçbir Rektör mevcut Rektör kadar tartışılmamıştır” dedi.
 
SDÜ Genel Sekreteri Aziz Bayrak’ın SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu’nun yakın çalışma arkadaşlarını ilçelere sürmesi ve bunun üzüntüsünden rahatsızlanan Bayrak’ın hastaneye kaldırılmasıyla ilgili gelişmeye bir yorum da CHP Milletvekili Ali Haydar Öner’den geldi.
 
SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu’ndan bir bilim adamına yakışır tavır göstermesini beklediklerini kaydeden Öner, “Objektif şeklide üniversiteyi yönetmesini bekliyoruz. Üniversitede huzursuzluğa ve taraflılığa yol açmamasını bekliyoruz. Taraflı yönetime sapmamasını bekliyoruz. Sayın Rektör bu şekilde devam ederse huzur beldesi olan SDÜ’de huzursuzluğa yol açmanın sorumlusu olarak  toplumun karşısına çıkacaktır ki bundan kaçınmasını tavsiye ediyoruz. SDÜ Isparta’nın ortak değeridir. Kimsenin buraya gölge düşürmeye hakkı yoktur. Sayın Rektör objektif yönetim anlayışıyla hareket etmek zorundadır” diye konuştu. 
 
MOBBİNG  KAVRAMIYLA AÇIKLANABİLİR
 
Genel Sekreter Aziz Bayrak’ın çalışma arkadaşlarının bu şekilde sürülmesinin işyerinde psikolojik taciz (mobbing) kavramıyla açıklanabilecek bir gelişme olduğunu öne süren Milletvekili Öner,  “ Böyle bir davranış tarzı Rektör’e yakışmaz. Sayın Aziz  bayrak, Isparta’nın sevdiği saydığı değerli bir hemşerimizdir. Ona yönelik haksız uygulamaların toplumda infiale yol açacağı bilinmelidir.
 
Üniversitenin bir çok sorunu varken, üniversiteye hizmet etmiş insanlara bunları yapmak Rektör’e yakışmıyor. Ne yazık ki Isparta’da hiçbir Rektör mevcut Rektör kadar tartışılmamıştır. Dana dün bir bugün iki.. Bir tarafın adamı yandaşı bir tarafın karşıtı olmak bilim adamına yakışan bir tavır değildir. Sayın Dokuzuncu Cumhurbaşkanı, üniversitenin kurucusu olan Süleyman Demirel’e yaklaşımları halen zihinlerden silinmemiştir.  Üniversitenin kurucusu dahil üniversiteye hizmet edenlere vefasızlık ve haksızlık hoş görülemez. Bunu asla kabul edemeyiz” diye konuştu.