AK Parti Milletvekili Recep Özel, İl Özel İdare’nin Çünür’de yurt talebini reddeden Belediye Meclisi’ne tepki gösterdi.

İl Özel İdare, Belediye Meclisi’ne Çünür’de öğrenci yurdu yapılması teklifi götürmüştü. Bu teklif Meclisin Şubat ayı son oturumunda ilgili komisyonun raporu doğrultusunda oylandı. Sonuç olarak Belediye Meclisi, İl Özel İdare’nin yurt talebini onaylamadı. Buna gerekçe olarak da daha önce izin verilen 2 yurt arsasına çivi dahi çakılmamış olması gösterildi. AK Parti Milletvekili Recep Özel, partisinin İl Gençlik Kolları Kongresi’nde Belediye Meclisi’nin bu kararına tepki göstererek, Isparta Belediyesi’ni başta gençler olmak üzere Isparta halkına şikayet etti.

İZİN VERİLMEZSE BAKANLIK’TAN İZİN ALIR YAPARIZ

Isparta’da 70 bine yakın öğrenci bulunduğunu ve bunların ciddi anlamda yurt sorunu yaşadığını dile getiren Milletvekili Özel, “Belediye 5 bin kişilik yurt yapımıyla ilgili izin vermiyor. Neymiş? Daha önce 2 kez yurt yeri verilmemiş, kazık çakılmamış. Kardeşim orayla ilgili bazı problemler vardır. Burayla ilgili problem yok. KYK burada özel girişimle bir yurt yapacak. Buraya neden engel olduklarını anlayabilmiş değiliz. Onlar izin vermezse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin alıp o yurdu tekrar oraya yaptırırız. Belediyenin bu yaklaşımını hoş karşılamadığımızı ve gençliğe şikayet ettiğimizi belirtiyorum” dedi.

BAZI ARKADAŞLARIMIZI HAİN ÇETENİN ELİNDEN KURTARMAK İSTEDİK

Öte yandan yurt konusunda özellikle bu dönem çok sıkıntı yaşandığını belirten Özel, paralel yapıya atıfta bulunarak, “Bazı arkadaşlarımızı o hain çetesi elinden kurtarmak istedik. Belediye bu konuda bize yardımcı olmadığı için onu Isparta’mıza ve milletimize şikayet ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsatı alma noktasında bizi zorlamazlar diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.