AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla ITSO Konferans Salonu’nda düzenlenen Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı’nda Eğirdir Gölü sorununa dikkat çekti.  Göl çevresindeki vahşi sulamanın sonlandırılmasını isteyen Özel, göl dip kirliliğinin de temizlenmesinin şart olduğunu kaydetti. Özel, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin meyve bahçesine, Dünyanın gül bahçesine hoş geldiniz. Isparta üreten bir il. Ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayalı. Ancak ciddi problemlerimiz var. Eğirdir Gölü’nden su alıyoruz. Birlikler aracılığıyla alınan su vahşi sulama metodu ile bahçelere veriliyor. DSİ’ye sorsanız onlara göre problem yok. Ama bize göre ve o gölün çevresindeki insanlara göre problem var. Gölümüzün tabanı çok kirli. Bir proje yaparak bu kirlilikten kurtulmalıyız. Damla sulama yaparak, vahşi sistem terkedilmeli. Gölümüzü kurtarmaya yönelik eylem planı hazırlanmalı ve uygulanmalı.”

VERİMSİZ TOPRAKLARI YATIRIMA AÇMADA ZORLUK ÇIKARIYORLAR

Milletvekili Özel, verimsiz tarım topraklarının başka sektörlerin yatırımlarına açılması konusunda köstek olunmaması gerektiğini belirterek “Verimli toprakların diğer sektörlerin kullanımına açılmasıyla ilgili de sorunlar var. Verimsiz toprakların diğer sektörlerin yatırımına açılması yönünde zorluk çıkarılıyor. Ama verimli toprakların diğer sektörlerin kullanımına açılması konusunda bir gayret var. Burada bir tezat var” diye konuştu.