TEKSİF Sendikası Şube Başkanı Sadık Kaya, Ak Parti Milletvekili Sait Dilek"in tekstil sanayisi olduğu halde Isparta"da hala teşvikin bulunmaması benden çok kendisini ilgilendiriyor diye konuştu.

Tekstil fabrikasını Yozgat ilinden neden Afyon"un Dinar ilçesine taşıdığını söyleyen Başkan Kaya, “Afyon ilinde teşvik bulunması Isparta ilinde teşviğin bulunmaması haksız rekabet oluşturuyor” diye konuştu.

Teşvik bulunan illerde gerek elektrik gerek askeri ücret ve buna benzer bir çok konularda maliyet yüzde 40"a düşüyor diyen TEKSİF Başkanı Kaya, “Bunun için Isparta"da tıkır tıkır fabrikalar kapanıyor, ya da teşvik bulunan illere kayıyor” şeklinde konuştu. İşte Isparta Mensucat tekstil fabrikası bundan 1 sene önce 1200 işçi çalışırken, bugün 200 kişi çalıştırmaktadır diyen Başkan Kaya, “Isparta"nın en köklü iplik fabrikalarından İpliksan Fabrikası Kosova"ya şube açtı.

Yakında burada ki, faaliyetini de azaltacak. Tüm bunlar gösteriyor ki; Isparta"mız da ki teşvik yasasının biran evvel gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Peki Milletvekilimize şunu sormak istiyoruz. Yozgat"ta ki fabrikasını neden Isparta değil de, Afyon Dinar ilçesine taşıdı? Tabi ki burada teşvik uygulandığı için bunu herkes görüyor.

Yavaş yavaş Isparta"da ki kendisine ait olan KİMO Tekstil fabrikasını da Dinar"a taşıyacaktır. Isparta artık sanayi bakımından çökmüştür. Siyasilerimizin biran evvel buna çare bulmaları gerekmektedir.

 Hiç mi değil mevcut olan sanayi kuruluşlarının yerlerinden kımıldamamalarını istiyoruz. Biz Teksif Sendikası olarak, gerekli olan girişimlerimizi devam ettireceğiz" diyerek sözlerine son verdi.