Aksoy MHP'den adaylık için istifa etti

21. Dönem MHP Isparta Milletvekili Dr. Osman Gazi Aksoy yeniden MHP Isparta Milletvekilliğine aday olacağını açıkladı.

SDÜ Tıp Fakültesindeki görevinden istifa ederek adaylığını açıklayan Dr. Aksoy açıklamalarında şunlara yer verdi; "Malumunuz değerli Isparta hemşehrilerimin
teveccühü ile Milletvekili seçilip 57. koalisyon hükümeti döneminde Ispartamızı ülkeme hizmet vermiş idim.

Aradan geçen bir on yıldan sonra yine partim MHP den milletvekilliği aday adaylığına talibim. Takdir teşkilatımız ve yüce milletimizindir" dedi.

Kritik gün Bugün - İstifa Edenler ve Edecekler ise Şöyle

12 Haziran seçimlerinde yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde aday olacak devlet memurları, belediye başkanları ve sivil toplum örgütlerini yöneticileri bugün mesai bitimine kadar istifa edecek.

Seçimlerde Isparta'dan aday olması beklenen isimler de kararlarını bugün verecek. CHP'den adaylığı gündemde olan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile
AK Parti'den adaylığı gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan kararlarını bugün verecek.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Dr. Ercan Şimşek, SDÜ Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mehmet Atalay, EGO Genel Müdürü İsmail Özdemir'in, Çevre ve Orman il Müdürü Tayfun Büyükküpçü'nün bugün istifasına kesin gözü ile bakılıyor.

Ankara bürokrasisinde istifası beklenen çok sayıda Ispartalı hemşerimiz'de bulunuyor. Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Dr. Ercan Şimşek, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsa Coşkun, EGO Genel Müdür Yardımcısı İsmail Özdemir'in görevlerinden istifa edip AK Parti'den Isparta Milletvekili aday adayı olmaları bekleniyor.

TBMM'de doktor olan bir Ispartalı bayanın da adaylık için istifa edeceği belirtildi.

Tarım Bakanlığı'nda Başmüfettiş olarak Abdülkadir Çeşmebaşı'nın da MHP'den Isparta Milletvekili adaylığı için görevinden istifa etmeleri bekleniyor.

Öte yandan Sağlık İl Müdürü Uzman Dr. Süleyman Önal, az önce yaptığı basın toplantısı ile istifasını resmen açıklayıp Elazığ'dan Ak Parti aday adaylığını resmen açıkladı.