Isparta Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda ihale edilerek yapımına başlanan Anadolu mahallesinde ki Milli Egemenlik Stadı"nın saha zemini sentetik çim ile kaplandı. Yeni görünümü ile dünyanın sayılı futbol sahalarını andıran Milli Egemenlik Stadı"nın tribünleri, sosyal tesisi, yürüyüş ve koşu bantlarının da hızla tamamlanmasına çalışılıyor.

 

Önceki gün İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal, AK Parti İl Başkanı Avukat Haydar Kemal Kurt, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kadir Şallı ve Gönen Belediye Başkanı Özcan Kesmen ile birlikte tesiste incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Hasan Balaman, Isparta"ya yakışır bir tesisin daha hayata geçirilmek üzere olduğunu ve söz verdikleri her projede olduğu gibi bunda da sözlerini yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Göreve geldiğimiz gün bir çok şeyin sözünü verdik ve şimdi bu sözleri birer birer yerine getiriyoruz. Milli Egemenlik Spor Kompleksi de söz verdiklerimizin arasında yer alan bir projeydi. Şimdi gördüğünüz gibi çalışmalar hızla ilerlemekte ve yakın bir zamanda spor kulüplerimiz ile spor yapmak isteyen tüm halkımızın emrinde olacaktır” dedi. Başkan Balaman Isparta"da bulunan spor kulüplerinin yararlanacağı sosyal tesis de bir de güreş antrenman salonu bulunduğunu bu alanda da ata sporumuzun yaşatılacağını sözlerine ekledi.

AK Parti İl Başkanı Avukat Haydar Kemal Kurt da yapılan projenin son derece güzel bir yatırım olduğunu, teknolojik imkanlar kullanılarak güzel bir tesis meydana getirildiğini belirterek başarılı çalışmalarından ötürü Başkan Hasan Balaman"ı kutladı. İl Başkanı Kurt Belediye Başkanı ile iki saatlik bir şehir turu yaptıklarını ve belediye çalışmalarını yerinde gördüklerini belirterek çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başkanımızı bu başarısından ötürü kutluyor, başarısının devamını dilerken her zaman arkasında olduğunu da ifade etmek istiyorum” dedi.

 

Bir zamanların başarılı sporcusu, Gönensporun başarılı kaleci ve kaptanı iken şimdi aynı ilçenin belediye başkanı olan Özcan Kesmen de toz-toprak içerisinde görmeye alışkın olduğu sahayı yemyeşil görünce duygularını açığa vurarak, “Isparta Avrupa standartlarında bir sahaya kavuşmuş. Bu sahada çok sakatlanıp, futbolu bırakanlar olmuştu. İnşallah Isparta bu yeni tesisin kıymetini bilir. Ben eski bir futbolcu olarak Belediye Başkanımıza böyle bir tesisi Isparta halkına kavuşturduğu için teşekkür ediyorum” dedi.