Okullarda yaşanacak kazalar ile ilgili bütün önlemlerin alındığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can "Öğrencilerimize ve Öğretmenlerimize zarar gelmemesi için bütün önlemlerimizi alıyoruz. Aldığımız önlemlerin neticesinde bir zafiyet olacağını düşünmüyorum'' dedi.

Olası bir kazanın Önlenmesi için okulların elektrik tesisatlarının her yıl gözden geçirildiğini, yangın dolaplarının tam ve prosedürlere uygun olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can "Yangın hortumları her yıl denetimden geçiyor. Yangın söndürme cihazlarının dolumları tam zamanında ve uygun bir şekilde yapılıyor" dedi. Hiçbir Öğrencinin ve Öğretmenin burnu kanamadan sezonu kapamayı düşündüğünü belirten Can "Aldığımız önlemlerin neticesinde bir zafiyet olacağını düşünmüyorum" dedi.

ASAYİŞ BAKIMINDAN ÇOK GÜVENLİ ŞEHİR

Isparta’nın asayiş açısından çok güvenli bir şehir olduğunu ve bunun okullara da yansıdığına değinen Can "Isparta’nın bütün ilçeleri merkez olarak görülmesinden ötürü güvenlilik açısından mükemmel bir şehir. Isparta derli toplu bir şehir olduğu için asayişin daha güzel ve kontrollü olmasını sağlıyor" dedi.

OKULLARA HAYAT PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Okullara hayat projesinin, okulla toplumu birleştirme adına çok önemli bir proje olduğunun altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can "Bir çok okulda bu proje hayata geçirilmiş durumda. Okulu, topluma açtığınız zaman okullarda oluşan problemin toplum tarafından çözülmesinde çok katkısı oluyor. İnsanlarımızın elinin taşının altına koyması daha kolay oluyor" şeklinde konuştu.

DEĞERLER EĞİTİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda uygulamaya geçirilmiş bir projeden de bahseden İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can "Eskide kalmış ya da unutulmaya yüz tutmuş kültürlerimizi ve geleneklerimizi bu güne taşımak anlamında çok güzel bir proje. Eğitimin en önemli amaçlarından bir tanesi kültür aktarımında bulunmaktır. Bazı okullarda eskiden oynadığımız oyunları şimdi de oynanıyor. Eskiyi yaşatmak anlamında güzel bir proje" şeklinde sözlerini noktaladı.