Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, ailelerin çocuklarına sahip çıkmalarını, kötü niyetli kişilere karşı çocuklarını uyarmalarını ve mümkünse küçük yaştaki çocukları okullarına velilerinin götürüp, getirmelerini istedi.

     Isparta'da, biri 8 diğeri 10 yaşındaki iki öğrencinin, birer gün arayla tanımadıkları kişiler tarafından kaçırılmak istendiklerini iddia ederek, Emniyet Müdürlüğüne şikayette bulunulması üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü okul giriş ve çıkışlarında önlemler aldı. Okul idaresi başta olmak üzere öğrenciler ve ailelerinin uyarılması için çalışma başlattı.

     Emniyet Müdürlüğü de kaçırılmak istendiklerini iddia eden iki öğrencinin öğrenim gördüğü Yedişehitler İlköğretim Okulunda polis görevlendirdi.

      Kaçırılmak istediklerini  ileri süren öğrenciler, akıllara diğer illerde  yaşanan çocuk kaçırma olaylarını getirdi. Konuyla ilgili  resmi bir açıklama yapılmazken, olayın organize bir yönünün olup olmadığı araştırılıyor.
     
     ''ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN'' 
     
     Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, yaptığı açıklamada, tüm okul müdürlerine çocuk kaçırma olaylarına karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunduklarını söyledi.

     Okul nöbetçilerin çıkış saatlerinden en az yarım saat sonra okuldan ayrılmalarını ve daha dikkatli olmalarını istediklerini belirten Yılmaz, okul yöneticilerinin öğrenci ve velilerle de toplantı yapmalarını önerdi. Okul yöneticileri kadar velilerin de dikkatli olması gerektiğini belirten Yılmaz, ''Okul müdürlerimizle görüştük, öğrencilerle ve velilerle toplantı yapacaklar. Çocuklara tanımadıkları kişilerin yanına gitmemeleri konusunda uyaracaklar'' diye konuştu.

     Sadece okul yöneticilerin bu konuda gayretli olmasının yeterli sonuç vermeyeceğine işaret eden Yılmaz, velilerin de dikkatli olmalarını istedi. Yılmaz, ''Çocuklarınıza sahip çıkın, onları uyarın, hatta mümkünse okula siz götürüp, getirin.'' önerisinde bulundu