Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın geçtiğimiz gün Kanal32 Televizyonunda katıldığı Basın Kulübü Programında Isparta – Antalya – Burdur illerinin elektrik dağıtım işini yapan AKEDAŞ Firmasını sert bir dille eleştirdi.

GÜNAYDIN; “CUMHURİYETİ IŞIKLANDIRDIK, MİMAR SİNAN’I DA IŞIKLANDIRACAĞIZ”

Söz konusu şirketin, şehrin cadde ve sokaklarındaki lambaları söke söke şehri adeta karanlığa mahkum ettiğini, ancak kendilerinin yaptıkları ışıklandırmalarla bunun önüne bir nebze olsun geçmeye çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Cumhuriyet Caddesinin alt yapı ve asfalt çalışmalarını bitirdikten sonra bu caddeyi güzelleştirelim, ışıklandıralım dedik ve öyle de yaptık. Şimdi Mimar Sinan Caddesinin alt yapı ve asfalt çalışmasını yapıyoruz. Bu çalışmalar bitince bu caddemizde de ışıklandırma yapacağız.

“CADDEDEKİ DİREKLERİ SÖKELİM DEDİLER BANA”

Ancak, Mimar Sinan Caddesini de ışıklandıracağımızı AKEDAŞ firmasına söylediğimizde bize ‘Madem ki, siz caddeyi ışıklandıracaksınız biz daha önce cadde boyunca diktiğimiz ışıklandırma direklerini sökelim’ dediler bana. Bu kadar da olmaz ki ya. Adamlar ellerinden gelse tüm caddelerdeki direkleri ortadan kaldıracaklar. Tabi, bir iş hizmetten öte tamamen kâr düşüncesiyle yapılırsa işte böyle olur” dedi.

“AKP’NİN LOGOSU DA  LAMBA AMA, BUNLAR SÜREKLİ LAMBALARI SÖKÜYORLAR”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konuşmasında AKEDAŞ üzerinden siyasi bir eleştiri de yaparak AKP’ye göndermede bulundu. Başkan Günaydın; “Bu ışıklandırma konusunda AKEDAŞ Elektrik Dağıtım Firmasıyla sıkıntılar yaşıyoruz. Çünkü, AKP hükümeti özelleştirme adı altında devlet bu elektrik dağıtım işini özel şirketlere devretti. Bu şirketler de olaya tamamen kâr olarak baktıkları için sokaklardaki lambaları hep söktüler. Şehir karanlıkta kaldı. Bizde bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için ışıklandırma yaptık ve bunların parasını da belediye olarak biz ödeyeceğiz. Dolayısıyla şimdi o şirket seviniyor. Cadde ve sokak lambalarının parasını belediyenin üzerine yıktım diye mutluluk duyuyor. Bu elektrik dağıtım işini özelleştiren AKP’nin amblemi ampul bilindiği gibi. Ampul sayısı artırılacağı yerde, şehrimizdeki ampuller sökülüyor, AKP iktidarı ise sadece bakıyor” dedi.
 
Demokrat