Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Çay boyu üzerinde bulunan köprülerde yeni düzenlemeler yapılacağını ve tarihi bir estetik içerisinde Isparta"ya kazandırılacağını söyledi.


Isparta Belediyesinin çevre düzenlemeleri konusundaki çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, yaptığı açıklamayla Çay Boyu mevkiindeki köprülerin yeniden inşa ettirileceğini ve bu köprüler üzerinde Mimar Sinan ruhunun yaşatılacağını söyledi.

 Bir köprünün bile göze ve ruha hitap etmesi gerektiğini belirten Başkan Balaman, yeni yapılan köprülerin hem estetik olacağını hem de tarih kokacağını sözlerine ekledi. Başkan Balaman, “Geçtiğimiz yıllarda Çay Boyu"na köprüler yapılmış.

Ancak bir köprüde estetik olması lazım, göze hitap etmesi lazım aynı zamanda da insan ruhuna hitap etmesi lazım. Biz burada bir düzenleme yapıyoruz. Yapacağımız çalışmalarla Mimar Sinan ruhunu bu köprülerde yaşatalım istedik. Bu nedenle bu köprüleri yeniden yaptırıyoruz. Ispartalı hemşerilerimiz de buradan geçerken bir tarih ruhuyla buradan geçmiş olacaklar. Vatandaşlarımızdan da bu yapılan köprüleri güzel bir şekilde korumalarını rica ediyorum.”dedi


ISPARTA"YA DOPİNG OLUYOR


Çay Boyu"ndaki eski köprülerin yerine yapılacak olan yeni köprülerin mahalleye ayrı bir güzellik katacağını söyleyen mahalle sakinleri ise yapılan yeniliklerin Isparta"ya yeni bir ruh kazandırdığını belirterek Başkan Balaman"a teşekkürlerini sundular.


Mahalle sakinlerinden Mehmet Zeynel Zeynelgil, mahallenin tarihi bir mahalle olduğunu söyleyerek, yapılacak köprülerin öncelikle kendi mahallelerine ayrı bir güzellik katacağını ve yapılan her yeni çalışmanın Isparta"ya doping etkisi yaptığını söyledi. Yapılan çalışmaların Isparta açısından da sevindirici olduğunu belirten Zeynelgil, Başkan Balaman"a teşekkür etti.