Isparta'da Mısırlı bir işadamı tarafından zirai ilaç ve gübre sektöründe 4 milyon dolarlık yatırım yapılacağı bildirildi.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan (BAKA) yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgeye yatırım çekmek için çalışmalar yapan BAKA uzmanları, Türkiye'de yatırım yapmayı düşünen Mısırlı işadamı Sayed El Samahy ile görüşmelere başladı. Olumlu sonuçlanan görüşmelerin ardından BAKA ekibi, yatırımı için yer arayışındaki Mısırlı işadamı Sayed El Samahy ile Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özçelik'i biraraya getirdi. Görüşmenin ardından Mısırlı işadamı El Samahy için Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nde 21 dönüm arazi tahsis edildi.
İşadamı Sayed El Samahy, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede 4 milyon dolarlık yatırımla zirai ilaç ve gübre üretimi yapacaklarını, hedef pazarlarının Kuzey Afrika ve Ortadoğu olduğunu bildirdi. En geç 5 ay içinde yatırımı tamamlamayı hedeflediklerini anlatan El Samahy, ilk etapta 30 kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydetti.
El Samahy, desteklerinden dolayı BAKA yetkililerine teşekkür etti.