Isparta Valisi Şemsettin Uzun, miting toplanma, yürüyüş ve dağılma alanlarının belirlenen üç bölgeden başka bir yerde yapılamayacağını belirterek, çeşitli bez afiş, basılı ve çoğaltılmış el ilanı, el ile yazılmış davetiyelerin belediye tarafından belirtilen yerlere asılacağını açıkladı.

    Isparta Valisi Şemsettin Uzun, toplanma bölgeleri, yürüyüş güzergâhları, miting ve dağılma alanlarının yerlerinin belirlendiğini açıkladı. Vali Uzun, miting toplanma alanlarının 3 bölgeden ibaret olduğunu belirtti. Buna göre birinci bölgede miting toplanma bölgesi İstiklal Mahallesi 116 Cadde üzeri, 1206, 1207 ve 1220 sokakların girişinde bulunan 6 Mart Spor Salonu karşısındaki boş alanda yapılacak.

   Yürüyüş güzergâhı ise İstiklal Mahallesi 116 Cadde üzeri, 1206, 1207 ve 1220 Sokaklarında yapılacak. Birinci bölgede miting dağılma alanı ise Tren Garı ile 105 Cadde arasında kalan alanda olacak. Isparta Valisi Şemsettin Uzun, miting toplanma bölgesi girişinde bulunan 6 Mart Spor Salonu karşısındaki boş alandan başlamak üzere, 116 Caddeyi takiben ara sokaklara sapmadan, Stadyum Kavşağı"ndan 114 Caddeye (İstasyon Caddesi) dönerek tren garına doğru yürüyüşe devam edileceğini, miting alanına intikal edilerek burada yürüyüşe son verileceğini söyledi.

 İKİNCİ BÖLGE

  İkinci miting toplanma ve dağılma bölgelerini de açıklayan Vali Uzun, Davraz Mahallesi 133 Cadde"nin 105 Cadde ile kesiştiği alanın toplanma bölgesi olduğunu söyledi. Vali Uzun, “105 Cadde"den 133 Cadde"ye girişten başlamak üzere bu caddeyi takiben başkaca bir cadde ve ara sokağa sapmadan yürüyüşe devam edilecek, miting alanına intikal edilerek burada yürüyüşe son verilecek” dedi.

 ÜÇÜNCÜ BÖLGE

   İskender Mahallesi, 150 Cadde üzeri yüzme havuzu karşısındaki boş alanın üçüncü miting toplanma bölgesi olduğunu dile getiren Vali Uzun, “Bu alandan başlayarak 150 Cadde"yi ardından 122 Cadde"yi (Cahit Mavilioğlu Caddesi) takiben ara sokaklara sapmadan yürüyüşe devam edilecek doğrudan miting alanına intikal edilerek burada yürüyüşe son verilecek” şeklinde bilgi verdi.

AFİŞLER GELİŞİ GÜZEL ASILAMAYACAK

Afiş ve pankart asılacak yerlerinde belirlendiğini açıklayan Isparta Valisi Şemsettin Uzun, toplantı ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin çağrı ve propaganda amacıyla kullanılan basılı ve çoğaltılmış el ilanı, el ile yazılmış davetiye, Isparta Belediye Başkanlığı tarafından şehrin muhtelif yerlerine konulan bilboardlara asılacağını söyledi. Vali Uzun, “Asılması gereken bez afiş ve benzerleri ise yine Belediye Başkanlığınca belirlenen, yerlere asılacak” dedi.

AFİŞ VE PANKART ASILACAK YERLER

  6 Mart Atatürk Caddesi Halı Sarayı köşesi ile Halil Hamit Paşa Kütüphanesi arası l adet, Mimar Sinan Caddesi belediye binası ile Mimar Sinan Camii arası l adet, Aksu Caddesi Ordu Evi ile Demir Köprü arası l adet, İstanbul Caddesi Otogar Kavşağı ile Özkanlar Kavşağı arası geliş istikametine l adet, Cumhuriyet Caddesi Halk Pazarı ile Kültür Sineması arası l adet, Hastane Caddesi Nazmi Toker İlköğretim Okulu ile Özel İdare Kavşağı arası l adet bez afiş asılması uygun görüldü.

BASIN AÇIKLAMALARI

  Vali Uzun, basın açıklamalarının, Vilayet, Belediye, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, 40. Piyade Alayı, Askerlik Şubesi, Hastaneler ile eğitim ve öğretim saatlerinde ilk ve ortaöğretim okulları önlerinde ve çevresinde yapılamayacağını söyledi. Vali Uzun bunun dışında kalan yerlerde basın açıklamasının yapılabileceğini sözlerine ekledi.