BBP Isparta İl Başkanı Hacı Özcan Battal, söz konusu mitingin kendileriyle görüşülmediğini belirtirken, böyle bir miting olsa bile katılmayacaklarına dikkat çekti.

Topçu'nun da programı uygun olursa İsparta'da 'Biz Hazırız' mitingi düzenlemeyi planlıyoruz" dedi. Battal, "Unutmayın ki, doğru neren gelirse gelsin doğrudur, yanlış nereden gelirse gelsin yanlıştır" bizim siyaset düsturumuz bu" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile ilgili sarf ettiğisözler gündemden'  düşmüyor. Bazı basın yayın kuruluşlarında 4 siyasi partinin İsparta'da Demirel'e destek mitingi düzenleyeceği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

DESTEK MİTİNGİ İLE İLGİMİZ YOK

Büyük Birlik Partisi (BBP) İsparta İl Başkanı Hacı Özcan Battal, bazı haber ajanslarına verdiği demecin farklı yorumlandığını ve partisinin yapılması planlanan Demirel'e destek mitingi ile hiçbir ilgisi olmadığını belirtti.

ANTİ DEMİREL POLİTİKASI İLE OY TOPLAMA ÇABASI

Battal'ın "Sayın büyüğümüze yapılan eleştiriler AK Parti'nin beklediği oy oranını alamayacağını ortaya koymaktadır. Anti Demirel politikası yaparak seçmenden oy alabileceği hesapları yapması herhalde danışmanları tarafından Başbakan'a söylendi. Sayın Demirel birçok Başftakan, cumhurbaşkanı gibi ülkemize büyük hizmetler vermiştir. Hataları kusurları elbette vardır. Ama Türkiye'nin her yerinde izi de vardır" ifadelerini kullanmıştı.

SİYASİ ÜSLUBU ELEŞTİRİYORUZ

Battal, söz konusu ifadelerin arkasında olduğunu dile getirerek, "Bu ifadelerimden mitinge destek vermek, dahası mitingi düzenleyen partiler arasında BBP'nin adını da geçirmek şaşırtıcı. Biz böyle mitinge katılmayız. Söylemeye çalıştığımız şey, siyasi üslup ile ilgilidir. Severiz sevmeyiz ayrı ama Sayın Demirel'in Türkiye'ye ve İsparta'ya önemli hizmetleri olmuştur. Biz bu hizmetleri -destekliyoruz" dedi.

DEMİREL'DEN FARKLI NE POLİTİKANIZ VAR

BBP İl Başkanı Hacı Özcan Battal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sarf ettiği sözleri eleştirerek "Merak ediyorum, Sayın Başbakan'ın Sayın Demirel'den farklı ne politikası var. Dış politikada ABD'ye, iç politikada AB'ye, ekonomi de IMF'ye teslim politikası dışında nasıl bir politika ürettiniz? Diye sordu.

ADRİYATİKTEN ÇİN ŞEDDİNE TURAN COĞRAFYASI KURACAĞIZ

BBP İl Başkanı Hacı Özcan Battal, partisinin bu güne kadar yürüttüğü politikada bir değişiklik olmadığına işaret ederek "Biz Adriyatik'ten Çin Şeddine kadar bir Turan Coğrafyası kuracak bir partiyiz. Türk İslam anlayışını savunuyoruz. Bu çizgimizde eğilme, büzülme olmaz. Allanın izni ile 12 Haziran seçimlerinde de TBMM'de yerimizi alacağız ve bizim olduğumuz mecliste baykuşlar ötemeyecek" şeklinde konuştu.