Modernevler ile Anadolu Mahallelerinin tam ortasında hem satıcı hem alıcıya rahat bir imkan sunacak pazar alanı var ancak değerlendirilmiyor.

Avrupa Birliği'nin istediği kriterler kapsamında Isparta'nın bazı semtlerinde Türkiye'nin bir çok kentinden önce modern pazar yerleri uygulamasına geçildi. Halıkent ve Yedişehitler Mahalleleri ile başlayan kapalı pazar uygulaması, bu dönem Davraz Mahallesi il edevam etti. Belediyenin oluşturduğu bu modern ortamlar hem alıcı hem de satıcılar açısından büyük rahatlık sağlıyor. Gıdanın hijyen güvenliği açısından da kapalı pazar yeri ortamları tercih ediliyor.

Isparta'nın son gelişen yerleşimlerinden birisi olan  Modernevler Mahallesi de bu imkandan faydalanmak istiyor. Yatırım için de uygun bir alanın bulunması bu isteğin haklılık gerekçesini sağlamlaştırıyor. Modernevler Mahallesi Muhtarı Şükriye Gülüm, mahallesinde bulunan 3 bin m2'den büyük pazar alanının değerlendirilmemesinden yakındı. Pazar alanının iki mahallenin tam ortasında olmasının büyük avantaj olduğunu belirten Gülüm, "Anadolu Mahallesi'nde pazar yol ortasına kuruluyor. Burada bir yerimiz var. İki mahallenin tam ortasında. Uygun bir ortam. Pazarın burada kurulmasını talep ediyoruz. Belediye Başkanımız'dan bu konuda destek ve yardım bekliyoruz. Yine bu alan mahallemizin adına yakışır bir şekilde kapalı pazar yeri olarak düzenlenmesini istiyoruz. Çünkü Belediye Başkanımız daha önceki döneminde Halıkent ve Yedişehitler pazar yerlerini kapalı bir ortama kavuşturdu. Herkes mutlu. Davraz pazar yeri de kapandı. Modern bir görüntü sunuyor. Biz de Modernevler Mahallemizdeki pazar alanının kapalı pazar yeri olarak değerlendirilmesini istiyoruzç" diye konuştu.