Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Isparta, Burdur ve Antalya'da eş zamanlı yürütülen uyuşturucu operasyonunda 22 kişi gözaltına alındı.
 
Isparta Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, henüz yapılanma aşamasında olan bir grubun, çevre illerden tedarik ettikleri uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri gizli yöntemlerle Isparta'ya naklettikleri ve kullanıma hazır paketler haline getirerek, sokak satıcılığı yöntemiyle madde bağımlılarına sattıkları belirtildi.
    
Zanlıların aynı zamanda birer madde bağımlısı olduklarının anlaşıldığı belirtilen açıklamada, zanlıların bu suçu meslek haline getirdikleri iddia edilerek, aynı suçlamayla daha önce birçok kez gözaltına alınmalarına rağmen delil yetersizliğinden hüküm giymedikleri ifade edildi.
    
Yaklaşık beş ay süren izleme sonunda Isparta, Antalya ve Burdur bölgesini kapsayan toplam 29 ayrı adreste gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 22 kişinin gözaltına alındığını, 32 paketten oluşan satışa hazır bir kilogram esrar, 7 gram kokain, 3 adet uyarıcı ecstacy hap, 3 kök keneviri bitkisi, 15 gram sentetik uyuşturucu, 4 adet ruhsatsız tabanca, 20 adet mermi ve 3 gram kenevir tohumu ele geçirildiği bildirildi.
    
Açıklamada, ele geçirilen malzemeler arasında, ünlü Ressam Leonardo Da Vinci'nin ''Mona Lisa'' tablosundan esinlenerek yapılan ''Esrar içen Mona Lisa'' tablosunun da yer aldığı belirtildi.
    
Zanlılar hakkında ''uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak'' ve ''kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek ve bulundurmak'' suçlamalarıyla soruşturma başlatıldığı kaydedildi.