Özel yetkili savcı tarafından 24 Eylül’de Belediyeye yapılan operasyonla gözaltına alınan daire müdürleri mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar vermişti.

Bu karar doğrultusunda Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, müdürleri yeniden eski görevlerine iade etti. Bu süre zarfında bu görevi üstlenen personeli de bir plaketle ödüllendirdi.

Bu vesile ile Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın makamında bir toplantı düzenledi. Toplantıya 4 ay süre ile görev yapan personel ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan daire müdürleri de hazır bulundu.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın 4 aylık bu süre içerisinde özveri ile görevlerini sürdüren Mali Hizmetler Müdürü Altan Uğurlu, Fen İşleri Müdürü Erol Çimen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emin Büyükkurt’a teşekkür etti. Böylece 4 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mali Hizmetler Müdürü İsmail Hakkı Uysal, Fen İşleri Müdürü Hüseyin Altın ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Hasan Arıtürk yeniden görevlerine başlamış oldular.

Plaket töreninde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Görevi başında iken belediyemize yapılan operasyonla 4 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan arkadaşlarımıza görevi iade-i itibarını yapmak istiyorum.

Bildiğiniz gibi bu 4 ay öncesine kadar görevi başında olan Fen İşleri Müdürümüz Hüseyin Altın, Mali Hizmetler Müdürümüz, İsmail Hakkı Uysal, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Hasan Arıtürk’e görevlerini iade ediyorum. Bu arada tutukluluk süresi boyunca göreve getirmiş olduğumuz arkadaşlarımızdan Hasan Parlakyıldız ve Altan Uğurlu arkadaşımız Mali Hizmetler görevini sürdürdüler.

Fen İşleri Müdürlüğümüzü Erol Çimen, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğümüzün görevini ise Emin Büyükkurt arkadaşımız sürdürmüştür. Bu süre zarfı içerisinde gerçekten güzel bir hizmet vermişlerdir. Büyük bir özveri ile görevlerini sürdürmüşlerdir.

Bunun bir örneğini geçtiğimiz günlerde yağan kar’da gördük. Fen İşleri Müdürümüz tabiri yerinde ise karı havada yakalayarak yolların bir an bile kapanmasını engellemiştir. Bundan dolayı bu güne kadar yapmış oldukları bu üstün başarı ve özveriden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Bundan sonra da göreve iade ettiğimiz müdürlerimizin de yine eskiden olduğu gibi aynı tempo ile görevlerini yerine getireceğine inanıyorum.

Umuyorum ki bu yargı süreci içerisinde tüm arkadaşlarımız serbest kalacaktır. Mahkememizin bu yüce adaletine güveniyorum” dedi.

4 ay süre ile görev yapan daire müdürlerine ise plaketlerini tekrar göreve getirilen daire müdürleri takdim etti.