Şehrimize gelen hemen hemen tüm devlet erkanı yada siyasetçi Isparta’nın bir turizm şehri olduğunu dile getiriyor ancak atladıkları bir husus var. Bu ilde 6 aydır İl Kültür ve Turizm Müdürü yok.(!)
 
6 ay önce başka bir göreve verilmek üzere Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinden alınan Abdullah Kılıç'ın yerine atanan Servet Olpak'ın da Burdur'a geçici görevlendirmeyle atandığı biliniyor. Son olarak geçtiğimiz hafta Isparta’ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfü Elvan'da şehrimizin turizm potansiyelli bir il olduğunu belirtmişti. Ancak Bakan Elvan'ın atladığı bir husus var. Bu şehirde 6 ayrı Kültür ve Turizm Müdür'ü yok. AK Parti'nin seçimi kazanması halinde kurulacak hükümette yine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olması beklenen Lütfü Elvan'ın Isparta ile ilgili yaptığı açıklamada turizm potansiyelinin olmasını da dile getirmesi akıllara bu şehrin İl Kültür ve Turizm Müdürü nerede sorusunu getirdi.

TEK TARAFLI HÜLLE YÖNTEMİ KULLANILDI

MÜSİAD Genel Başkanı'nın akrabası, eski Burdur İbecik Belediye Başkanı Servet Olpak, kanun gereği kendi şehrine il müdürü olamıyordu. Çözümü Isparta’ya kadrolu atayıp, Burdur'a geçici görevlendirme yapmakla buldular. Kamu atamalarında bazı bakanlıklarda kişilerin kendi memleketlerine asaleten atanmasının önü kapalı. Bu engel, atamak istediğiniz kişiyi başka bir ilin kadrosuna atayıp, geçici görevlendirme yöntemiyle ortadan kaldırılabiliyor. Hatta bazen iki kent arasında kadrolu kişiler geçici görevlendirme yöntemiyle değiş tokuş yapılabiliyor. Bunun adına kamuda hülle ataması deniliyor. Ancak bu atama tek taraflı olunca adına ne deniyor bilinmiyor? Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü üzerinden Burdur'a yapılan atama da bu şekilde. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın akrabası, eski İbecik Belediye Başkanı Servet Olpak, Burdur'a İl Kültür ve Turizm Müdürü yapılmak istendi. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yasaları kişiyi kendi iline müdür olarak atanmasına müsaade etmiyor. Bunun için Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç görevinden alınarak yerine asaleten Servet Olpak atandı. Ancak hülle operasyonu için Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne asaleten atama yapılmadı. Beklendiği gibi Isparta II Kültür ve Turizm. Müdürü Olpak,  Burdur İl Müdürlüğü'ne görevlendirildi. Isparta İl Müdürlüğü'nde ise kadro dolu ancak koltuk boş kaldı. Seçim sathı maaline girildiği şu günlerde Isparta Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne geçici bir görevlendirmenin yapılıp yapılmayacağı henüz belli değil. Isparta Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kadrosu dolu ancak koltuğu boş olarak yönetilmeye devam edecek gibi gözüküyor.