Mevlid Kandili nedeniyle bir açıklama yayınlayan İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı "Mevlid Kandili. Hz. Peygamber'in bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır" dedi.
 
İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı Mevlid kandili ile ilgili yayınladığı mesajda şunları söyledi. "03 Şubat Cuma gününü Cumartesi'ye bağlayan gece Mevlid Kandilini idrak etmiş olacağız. Milletimiz ve bütün İslam alemi her yıl yeni bir heyecanla Allah'ı bütün insanlığa rahmet zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlâkını özümsemek, ona duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak düşüncesiyle asırlardır onun dünyaya gelişini Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır.
 
Yüce Allah, insanlığa lütuf ve merhametinin bir tecellisi olarak, insanı insan yapan bütün değerlerin ve ahlaki erdemlerin kendisinde toplandığı Hz. Muhammed'i son peygamber olarak göndermiştir.
 
Allah, inananlara, kendi içlerinden onlara ayetlerini okuyan, onları temize çıkaran ve onlara Kitab'ı ve hikmeti öğreten bir elçi göndermekle iyilik yapmıştır. Oysa onlar önceleri apaçık şaşkınlık içinde idiler." (Al-i Imran, 3/164) mealindeki ayet de bu ilahi ikramı ifade eder.
 
Mevlid Kandili Hz. Peygamber'in bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır. Bu değerleri fark etmek ve onları bir davranış bilincine ve yaşanan bir hayat haline getirebilmek, dindarlığımızın temel hedefi olmalıdır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur , getirmesini, kandilin, Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz eder, Ispartalı hemşerilerimizin ve İslâm âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederim."