Böcuzade Parkı alanı içinde yapılması planlanan ancak çevre sakinlerinin itirazı nedeniyle burada inşasından vazgeçilen Müftülük binası için Altınbaşak koleji ile cami arasında kalan yer tahsis edildi.
Geçtiğimiz yıllardan beri gündeme gelen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen müftülük binasının
Böcuzade parkının bulunduğu yere taşınması ile ilgili nihai karar Cuma günü görüşülen belediye
meclisinde karara bağlandı.

Müftülüğün, Eski Tabakhane alanında bulunan araziyi istememesi üzerine Belediye Meclisi İmar Komisyonu, Gölcük Yolu üzerinde Işıkkent Mahallesi 7120 adada bulunan dini tesis alanını gösterdi. 8500 metrekarelik alan Müftülüğe verildi. Müftü Emin Avcı'nın da burayı uygun bulduğu öğrenilirken, komisyon raporu kabul edildi.

ÇEVRE SAKİNLERİ PARK OLARAK KALMASINI İSTEMİŞTİ

Diğer taraftan müftülük binasının Böcuzade parkının bulunduğu yere yapılması ile ilgili çevre sakinleri Böcuzade alanının mevcut park olarak kalmasını istemişti. Geçtiğimiz Cuma günü belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanan müftülük binasının Işıkkent mahallesinde bulunan Altınbaşak koleji ile ISBAŞ'ın yanındaki cami arasında bulunan 8500 metrekarelik alana taşınması uygun bulundu. Gerçekleştirilen taşınıyor meclis toplantısında görüşlerini belirten DP meclis üyesi ve eski müftü Halil Elitok ise, müftülük binasının şehrin dışına taşınmasının yanlış olacağını, tahsis edilen alanın şerire oldukça uzak olduğunu ve bu konuda müftülük yetkililerinin de konuya sıcak bak-madığını belirtmişlerdi.

UYGUN BULUNMAZSA BAŞKA YER BULURUZ

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya.Günaydın ise müftülük binası yapılması için Işıkkent'e tahsis edilen yerin müftülük tarafından da uygun bulunmaması halinde yeniden bir arayış içine girebileceklerinin mesajını vererek konuya son noktayı koymadı.