Haziran ayı içerisinde olağanüstü toplanacak Isparta Belediye Meclisi'nde, Müftülük binası için yer tahsisi yapılması konusu görüşülecek. Müftülük Sitesi'nin, Balaman döneminde yıkılan eski tabakhanenin bulunduğu araziye yapılması için teklif sunulacağı öğrenildi.

Belediye Meclisi'nin bu ay içerisinde yapılacak olağanüstü toplantısında, çıkmaza dönüşen Müftülük Sitesi ile ilgili yer sorunun da çözülmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre, Müftülük binası için muhalif meclis üyelerinin eski tabakhanenin yıkılmasından sonra orta çıkan 10 bin metrekarelik alanı yer olarak teklif edeceği öğrenildi.

Kent merkezinde yaşanan bina sıkıntısı nedeniyle hizmet vermekte zorlanan Müftülük için Belediye, Otogar arkasında bulunan 2400 metrekare alana sahip Böcüzade Parkı'nın bir bölümünü yer olarak göstermiş, ancak park çevresinde oturan vatandaşlar imza toplayarak, kamu binası yapılmasına karşı çıkmıştı. Bu tepkiler üzerine muhalif meclis üyeleri Belediye Meclisi'nin park alanının yer olarak gösterilmesi kararının iptalini istedi. Bu ay içerisinde yapılacak olağanüstü toplantıda yeni yer tahsisinin yapılması gündeme alındı. Müftülük binası için, eski tabakhanenin bulunduğu yerin teklif edileceği gelen bilgiler arasında.