İl Genel Meclis toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat 'Özel İdare'nin parası bitti, Ankara'ya gidilip para getirilmeli' şeklinde muhalefet kanadından gelen eleştirilere "Arkadaşlarımız öncelikli olarak suyu bulandırıp, o suda balık avlama telaşındalar. Muhalefet elbette bu tarz girişimlerde bulunacaktır" diyerek cevap verdi.

İl Genel Meclisinde bütçe mesaisi başladı. 20 gün sürecek bütçe maratonunda 2015 yılı için öngörülen Özel İdare bütçesinin 52 milyon TL olması bekleniyor. Geçen yıl 27 milyon olarak belirlenen Özel İdare'nin yıllık bütçesindeki iki kata yakın artışın kapatılan belediyelerin Özel İdareye getirdiği iş yükünden kaynaklandığını belirten İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat Milli Eğitim için 5 milyon 700 bin TL civarında bütçe ayrıldığını söyledi. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat muhalefet grubunun eleştirilerine de cevap vererek, "özel İdare'yi tıkayacak bu tarz bir süreç yaşanmamıştır. Arkadaşlarımız öncelikli olarak suyu bulandırıp, o suda balık avlama telaşındalar. Muhalefet elbette bu tarz girişimlerde bulunacaktır." dedi. İl Genel Meclisinde kasım ayı gündemine giren bir diğer konu ise Valilik kanalıyla gündeme getirilen, 65 dönümlük fuar alanı arazisinin satışı. Mecliste görüşülecek Fuar alanın satışı konusunun rapor hazırlanması için komisyona havale edileceği düşünülüyor.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

İl Genel Meclisinin 2015 bütçesini de göreceği kasım ayı mesaisi başladı. İl Genel Meclis toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat “Bütçe görüşmelerimiz Kasım ayının ilk toplantısıyla başladı. 2015 bütçesini oluşturacağız. 20 günlük uzun bir süreç var önümüzde. Bu çalışma döneminde 2015'ün değerlendirmesi yapılıp, 2015'te ne gibi çalışma içinde olacağız, bunları belirleyeceğiz. Bütçenin belirlenmesi konusunda komisyonlarımızla değerlendirme yapıp, 20 gün sonra karara bağlayacağız. Bu yıl tahmini bütçe 52 Milyon TL olarak düşünülüyor. Geçen yıl 27 milyon TL civarındaydı” diye konuştu.

İl Genel Meclis Bakanı Ali Bolat bütçe teklifinin kurumlardan gelen taleplerle belirlendiğini söyleyerek “Bu bütçenin içerisinde Emniyetin, Jandarmanın, Sağlık Müdürlüğü'nün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün, kamu kurum kuruluşların bizden talep ettiği doğrultuda belirlenmiş bir bütçedir bu. Milli Eğitim için 5 milyon 700 bin TL civarında bütçe ayrıldı” dedi. Bolat bütçedeki iki kata yakın artışın kapanan belediyelerin Özel İdareye getirdiği iş yükünden kaynaklandığını söyledi.

MUHLAFETE CEVAP

Muhalefet kanadından ‘Özel İdare'nin parası bitti, Ankara'ya gidilip para getirilmeli' şeklinde eleştirilere de cevap veren İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, "Özel İdare'yi tıkayacak bu tarz bir süreç yaşanmamıştır. Arkadaşlarımız öncelikli olarak suyu bulandırıp, o suda balık avlama telaşındalar. Muhalefet elbette bu tarz girişimlerde bulunacaktır." dedi.

FUAR ALANI SATIŞI GÜNDEMDE

İstanbul yolu üzerindeki fuar alanı arazisinin satışı konusunu da değerlendiren Ali Bolat “İçeriğini pek bilmiyorum. Valilik kanalıyla gelmiş bir öneri. Mevki olarak yerini biliyorum, 65 dönümlük bir alan. Yatırım amaçlı değil de Özel idare'ye gelir getirme amaçlı bir satış düşünülüyor. Komisyon bununla ilgili olarak çalışmalarını yürütüyor. Çalışmalar bittikten sonra karar bağlayacağız” şeklinde konuştu.