09-11-2021 Salı günü 14:30’da Orman Fakültesi Konferans salonundaki konferansa Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler(SMMM) Odası Başkanı Hüseyin KARACA ve Oda yönetim Kurulu Üyesi Uğur ARSLAN, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Etik Komisyon Kurulu Üyesi Zafer BÜYÜKNOHUTÇU, Isparta MYO Müdürü Prof.Dr.Abdullah SÜTÇÜ, Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Serdar AYDOĞAN, Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı  Dr.Öğretim Üyesi Hasan ŞENOL, Öğr.Gör.Ali İhsan DİKİCİ, Öğr.Gör. Yalçın YALÇINKAYA, Öğr.Gör. İbrahim KAYA ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları öğrencileri katılmıştır.

Açılış konuşmasında Muhasebe ve Vergi bölüm Başkanı Dr.Öğretim Üyesi Hasan ŞENOL “Muhasebe ve Vergi Bölümünün 1980 yılından bu yana öğrenci yetiştirdiğini, bölümün o yıllarda Akdeniz Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösterdiği sonrasında sırasıyla 1992 yılında Süleyman Demirel Üniversitesine 2018 yılında da Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine bağlandığını, “Ortak Akıl” mottosuyla yola çıkan üniversitemizin Sektörel Buluşma kapsamında düzenlenen bu etkinliğe katılan için Isparta SMMM Oda Başkanı, Yönetim Kuruluna ve Türmob Etik Kurulu Üyesine teşekkür etti. 3+1 eğitim sisteminde Oda ile işbirliğinin artarak devam etmesini temenni ederek sözlerini tamamladı.Sektörel buluşma kapsamında İlk dersi vermek üzere kürsüye gelen Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin KARACA, Mali Müşavirlik mesleğinin 1989 yılından önce herkes tarafından yapılabildiğini 1989 yılında çıkan 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ile Meslek mensubu olabilmek için bazı şartlar ve standartlar getirildiğini belirtti. Mali Müşavirlik mesleğinin bir kariyer mesleği olduğunu ifade eden KARACA, öğrencilere Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olabilmenin şartlarını kendi hayatından kesitler vererek anlattı.

Sektörel buluşma kapsamında ‘Muhasebe Meslek Etiği ve Elektronik Uygulamaların Muhasebe Mesleğine Yansımaları’ konularını ise TÜRMOB Etik Komisyon Kurulu Üyesi Zafer BÜYÜKNOHUTÇU anlattı. BÜYÜKNOHUTÇU “Mesleki olarak bir takım kurallar içerisinde görev yaptıklarını, yaptıkları işin bir yönünün devlete diğer yönünün ise mükelleflere baktığını bu mesleği icra ederken meslek etiği kurallarının olduğunu, bu kuralların meslek mensupları arasında haksız rekabeti önlemeden mesleki sorumluluklara kadar birçok içeriğinin olduğunu belirtmiştir. Ayrıca elektronik uygulamaların muhasebe mesleğine olumlu katkılarının olduğunu bu sayede mükelleflerine daha kaliteli hizmet sunduklarını anlatmıştır.

Antalya'da 24 Yaşındaki Genç Vuruldu Antalya'da 24 Yaşındaki Genç Vuruldu

Ayrıca Sektörel buluşma kapsamında bölümümüzde uygulanan 3+1 Eğitim modeline ilişkin sektör temsilcileri olmaları münasebetiyle karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur. 3+1 modeli sayesinde öğrenciler, okuldan mezun olmadan üniversite-sektör bağını kurmak suretiyle istihdam imkanı sağladığından bahsedilerek 3+1 eğitim modelini desteklediklerini belirtmişlerdir. Sektörel buluşma konferansı sonunda öğrenciler soru-cevap şeklinde SMMM Hüseyin KARACA’ya  ve SMMM Zafer BÜYÜKNOHUTÇU’ya mesleki olarak merak ettikleri konular hakkında sorular sormuşlardır.

Sektörel buluşma sonunda Isparta MYO Müdürü Prof.Dr.Abdullah SÜTÇÜ, TÜRMOB Etik Komisyon Kurulu Üyesi Zafer BÜYÜKNOHUTÇU’ya teşekkür belgesi vererek çiçek takdiminde bulundu. Isparta MYO Muhasebe ve Vergi Bölümü hocalarından Öğr.Gör.Ali İhsan DİKİCİ, Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda Başkanı Hüseyin KARACA’ya teşekkür belgesi vererek çiçek takdiminde bulundu.Sektörel Buluşma toplu halde çektirilen fotoğraf ile sona erdi.