Şarkikaraağaç ilçesi Çiçekpınar Belediyesi Muhasebe Müdürü zimmetine para aktardığı iddiası ile gözaltına alınarak çıkarıldığı Şarkikaraağaç Adliyesinde tutuklanarak Yalvaç Ceza evine gönderildi.

Başkan Derviş Açar, Muhasebe müdürü Veysel D’nin son zamanlarda ki hal ve hareketleri, yaşam tarzındaki harcamalarından şüphelenerek Belediye hesaplarını kontrol etti. Bu esnada hesaplarda açıklık olduğunu ortaya çıkardı.  

Edinilen bilgiye göre Yalvaç Halk Bankası Çiçekpınar Belediyesi hesabına İller Bankası tarafından her ay gönderilen parayı, Şarkikaraağaç Ziraat Bankası şubesi, Belediye hesabına fatura karşılığı aktaran muhasebe müdürü Veysel D., kendi adına açmış olduğu hesabına yaklaşık 400 bin TL para aktardığı tespit edildiği öğrenildi.

Başkan Açar, Banka yetkilisinden Muhasebe Müdürü Veysel D.’nin Belediye hesabından aynı gün kontrol esnasında 5 Bin TL çekerek, kendi hesabına aktardığını öğrenince geriye dönük hesaplarda inceleme yaptı.
Muhasebe Müdürü Veysel D.’nin her ay iller bankasından gelen ödeneklerin belirli zamanlarda kendi hesabına aktardığını tespit etti.

Akabinde Başkan Açar, Yazı İşleri Müdürü Ahmet Gündoğdu ile birlikte Muhasebe Müdürü Veysel D.’ye tutanak tutup açığa alarak, Resmi makamlara ve Adli mercilere görevi kötüye kullanma ve zimmetine para aktardığı için Veysel D. Hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muhasebe Müdürü Veysel D. Cumhuriyet Savcılığı tarafından nöbetçi mahkemeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkeme de görevi kötüye kullanma ve zimmetine para aktardığı iddia edilerek tutuklanarak Yalvaç Cezaevine gönderildi.

Haber: Fatih Demirtaş/Şarkikaraağaç