Sav Kasabası Fatih Mahallesi Muhtarı İsmail Çoban, 33 yıldır Cuma namazı kılınmayan caminin sorununu çözerek mahalle halkına müjdeyi verdi. Yakınında Cami var denilerek 1987 yılında ibadete açılan Sav Yeni Camii'nde bu güne kadar Cuma namazı kılınmadı. 

YAŞLI VE ENGELLİ VATANDAŞLARA EZİYET OLUYORDU

Mahalle Muhtarı İsmail Çoban, haber32 muhabirine verdiği bilgide şu ifadeleri kullandı: ''Camimiz ibadete açıldığı günden beri yakınında Cami var denilerek Cuma namazı hiç kılınmamış. Bu gün ise özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımız diğer camiye gitmekte zorlanmaktaydı. İki cami arasında Antalya karayolu var. Yaşlı ve engelli abilerimizin camiye ulaşması çok zor oluyordu. Müftülük yetkilileriyle irtibata geçtik. Daha önceden de konu ile ilgili müftülüğe bilgi verilmiş, bu sefer koronavirüs tedbirleri de olduğundan dolayı Cuma namazı kılınmasına izin verdiler.''

CEMAAT CAMİ AVLUSUNDA NAMAZ KILIYORDU KIŞ AYLARINDA OLDUĞUMUZ İÇİN ZORLUK ÇEKİYORDUK

Muhtar İsmail Çoban, koronavirüs tedbirleri kapsamında Camilerde mesafeye dikkat edilerek saf tutulduğundan kaynaklı Cami avlusuna taşan cemaatin, kış aylarının gelmesiyle soğukta namaz kıldığını müftülüğün verdiği bu kararın cami cemaatini mutlu ettiğini belirtti.

CAMİ İMAMINDAN TEŞEKKÜR

Sav Yeni Camii İmam Hatibi Harun Yiğit, camisinde ilk defa cuma namazı kılınacak olmasının sevincini yaşarken süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.