Mehmet Tönge Mahallesi Muhtarlığını 23 Yıldır sürdüren ve aynı zamanda da Muhtarlar Derneği Başkanlığını yürüten Osman Kınay’ın, 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde muhtarlık seçimini kaybetmesinden dolayı başkanlık görevini yaptığı Isparta Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevini de Derneğin Yönetim Kurulu üyesi olan ve Dernek Başkan Yardımcısı konumundaki Turan Mahallesi Muhtarı Sezgin Gülatan’a bırakmasının ardından, Gülatan, Derneğin başkanlığını kongreye kadar sürdürüyor.

GÜLATAN; “DERNEK KONGREMİZİ 7 MAYIS’TA YAPACAĞIZ”
Kongre hazırlıklarının tamamlandığı önümüzdeki günlerde seçimli bir kongre yapacaklarını ifade eden Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Sezgin Gülatan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi yıllardır bu görevi yürüten Osman abimiz geçtiğimiz günlerde bu görevi ikinci başkan olarak bana devretmesinin ardından yönetim kurulu olarak geçtiğimiz günlerde 4 ayrı toplantı yaptık. Bu toplantılarda Başkan Vekili olarak benim Dernek Başkanlığı görevini yapılacak kongreye kadar sürdürmeme karar verildi. Bende bu görevi yapacağımız kongreye kadar yürüteceğim. Diğer bir karar ise; kongremizi 30 Nisan Çarşamba günü yapma kararı aldık. Ancak, o gün çoğunluğun sağlanacağını düşünmüyoruz ve dolayısıyla nihai kongremiz bir hafta sonra aynı yer ve saatte yani 7 Mayıs Çarşamba günü Oda merkezinde gerçekleştireceğiz.

BAŞKANLIĞA ADAYIM
İnşaallah bu kongrede de başkan adayı olarak muhtar arkadaşlarımızın karşısına çıkacağım ve derneğimizin başkanlığı için herhangi bir aday olmazsa veya aday olduğu halde en çok oyu ben alıp tekrar bu göreve seçilirsem görevime devam edeceğim. Aksi takdirde yapılacak kongre ile görevimi tamamlayacağım” dedi.