Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara SGK pirim müjdesi verdiği toplantıya Isparta'dan da katılım oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen muhtar temsilcileri dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde misafir edildi. Isparta heyetinde, Karaağaç Mahallesi Muhtarı İbrahim Akyıldız, Halıkent Mahallesi Muhtarı Abidin Yorgancı, Yenişarbademli Gölkonak Köyü Muhtarı Abdullah Kaygısız ile Merkez Çukur Köyü Muhtar8ı Mehmet Çoban bulundu. Muhtarlara Valilik Mahalli İdareler Müdürü Figen Beşik refakat etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Muhtarlar toplantısında muhtarlar ve koruculara müjde verdi. Muhtarların SGK primlerini devletin karşılayacağı dile getiren Erdoğan, korucuların da tümünün sigortalı olacağını dile getirdi. Muhtarların bin 406 lira maaş aldığını hatırlatan Erdoğan, "Ama 'Bu yetmez' dedik. 'Bir de bunların Sosyal Güvenlik Kurumu primleri var, onların da karşılanması lazım.' dedik. İlgili kurumlarımız hazırlıklarını tamamladılar, yayımlanacak ilk kanun hükmünde kararname ile bu meseleyi çözüyoruz. Artık muhtarlarımızın 613 lira tutan Sosyal Güvenlik Kurumu primleri devlet tarafından karşılanacak." dedi.

Güvenlik korucularına sigorta müjdesi veren Erdoğan, "Tüm güvenlik korucularımızı sigortalı hale getiriyoruz. Sigorta primleri İçişleri Bakanlığımız tarafından ödenecek, güvenlik korucularımız tıpkı diğer sigortalılar gibi istedikleri yerden sağlık hizmeti alabilecekler." diye konuştu.