Isparta'da bulunan devlet hastanelerindeki ortopedi ve fizik tedavi servislerinin Eğirdir Kemik Hastanesi'ne nakledilmesi düşüncesine kent merkezindeki muhtarlar da karşı çıktı.

 Isparta Sağlık İl Müdürü Dr. Levent Yılmazer'le görüşen muhtarlar bakanlığa dilekçeyle başvurarak ortopedinin kaldırılmamasını istedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın aybaşında yaptığı Isparta ziyaretinden sonra gündeme gelen Isparta ve Gülkent Devlet Hastanelerindeki ortopedi ve fizik tedavi merkezlerinin Eğirdir'e taşınması düşüncesi tepki çekiyor.

    İlk olarak Isparta Tabipler Odası söz konusu fikrin hayata geçirilmesi halinde 200 bine yaklaşan nüfusuyla Isparta'nın Eğirdir'e muhtaç edileceğini kaydetmişti.

  Acil ve rutin tedaviler için günlük vakaların Eğirdir'e gidip gelmesinin zor olduğuna değinen doktorlar, bu düşüncenin birçok kişiyi mağdur edeceği görüşünü savunmuştu. Muhtarlar Derneği'nde bir basın toplantısı yapan Ispartalı muhtarlar ise vatandaşların kendilerini sürekli olarak bu konuyla ilgili aradığını belirterek, halkın bu düşünceye karşı olduğunu söyledi.

  İnsanların fizik tedavi için ortalama 15 gün ile 1 ay arasında her gün hastaneye gidip geldiğini belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kınay, "Günlük tedavisi için hastaneye gelen hastaların Isparta'dan Eğirdir'e gitmek zorunda bırakılması uygun değil.

  Vatandaşlar bize her gün bu konuyu soruyor. Halkın hem zaman kaybına hem de telafisi olmayan durumlara maruz kalmaması için eski uygulamanın aynen sürmesini talep ediyoruz. Burada 24 saat hizmet varken, neden Eğirdir'e gidilsin." dedi.

  Muhtarlar Derneği'ndeki basın toplantısından sonra Sağlık İl Müdürlüğü'ne giden muhtarlar burada Sağlık Müdürü Dr. Yılmazer'e konuyla ilgili bir dilekçe verdi. Ispartalı milletvekillerini ve AK Parti il başkanını göreve çağıran Kınay, bu düşünceden vazgeçilmesini istedi.

Yeni Expres