Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Parlakyıldız, evcil hayvan satış sertifikası olmadığı gerekçesiyle içeride hayvanlar varken mühürlenen ancak İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı ile mührü açılan işyeri sahibine 15 gün süre tanındığını ve bu süre içinde eksikliklerin giderilmesi gerektiğini belirtti.
Parlakyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evcil hayvan satışı yapan Mehmet Aydın ve oğlu Ersoy Aydın'a ait işletme hakkında 7 Haziran'da Tarım İl Müdürlüğü'nden gelen ''iş yerinin faaliyet göstermesinin engellenmesi, ivedilikle kapatılması ve kapatıldığına dair mühürleme kararının müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda gereğinin yapılması'' yönündeki yazıya istinaden işyeri sahibine 13 Haziran'da tebligat yapıldığını ve 15 Haziran'da da mühürlendiğini belirtti.
Mehmet Aydın'ın tahliye etmek amacıyla dilekçeyle kendilerine başvurduğunu ve 17 Haziran'da yaklaşık 5 saat işyerini açık tuttuklarını söyleyen Parlakyıldız, buna rağmen tahliyenin yapılmadığını, 18 Haziran'da da hayvanların beslenmesi, havalandırılması ve tahliye edilmesi için iki saat süre tanındığını söyledi. Aynı uygulamayı 20 Haziran Pazartesi günü de uyguladıklarını ifade eden Parlakyıldız, işyeri sahibinin İdare Mahkemesi'nden aldığı ''yürütmeyi durdurma'' kararı ile işyerinin dün saat 15.30 sıralarında açıldığını kaydetti.
Ancak işyeri sahibinin eksikliklerini en kısa zamanda yerine getirmesi gerektiğini savunan Parlakyıldız, ''İdare Mahkemesi 15 gün süre verdi, işyeri sahibi hayvanlarına değer veriyorsa bu süre içinde gerekenleri yapmalı'' diye konuştu.
Tarım İl Müdürlüğü tarafından kendilerine aynı yazı geldiği takdirde aynı uygulamayı gerçekleştireceklerini ifade eden Parlakyıldız, gereken hassasiyeti gösterdiklerini ve ne yapması konusunda da işyeri sahibine yol gösterdiklerini belirtti.
Isparta'da evcil hayvan satışı yapılan işyeri, sertifikası olmadığı gerekçesiyle bir hafta önce Isparta Belediyesi ekiplerince, henüz hayvanlar içerideyken mühürlenmiş, hayvanların içeride ölüme terk edildiğine ilişkin iddiaları araştıran gazetecilerin devreye girmesinin ardından mühür sökülmüş ve iş erindeki hayvanların büyük bölümünün telef olduğu gözlenmişti.