Türkiye’nin en kaliteli havaalanının olduğu, turizm merkezine 1 saat mesafede, 60 bin öğrencilik üniversitesi olan, en yakın kentle 15 dakikalık bağlantısı olan bir coğrafya düşünün günümüzün en gelişmiş ulaşım aracına hasret kalmış. Bugünlerde bol bol müjde veriliyor.

                İlk müjde yeni AK Partili Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu bey devreye girmiş, Sayın Başbakan emir vermiş Isparta’ya uçak gelecekmiş. Ne mutlu.

                Geçtiğimiz ay Isparta’ya Anadolu Jet heyeti geldi. İşadamları ile görüştü. BAKA öncülük etti. Anadolu jet yetkilierinin gelmesi de müjde olarak sunuldu. Ancak işin aslı o değil ki, adamlar zararın yarısını Isparta karşılasın diyor. Sen Isparta kadar ya da daha küçük illere zararına, sırf siyasi kararlarla sefer düzenlerken zararı düşünmeyeceksin, iş Isparta’ya gelince ‘garantör’ olun diyeceksin.  Ben deVali bey gibi bu gelişmenin müjde olmadığını düşünüyorum. Vali bey Sabiha Gökçen’e yapılan sefer ‘müjde olmaz’ diyor, ben de ‘garantör isteyerek’ yapılan sefer, sefer olmaz diyorum. Isparta, Burdur ve çevresi günde bir uçağı dolduracak kapasitededir. Siz yeterki doğru zaman ve saatte uçağı kaldırın.

                Sayın Milletvekilleri de bu konuda açıklama yaptı, bir müjde de onlardan geldi. Şimdi yeni bir müjde geldi. Sağolsunlar Sayın Rektör Isparta’nın sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Başbakan’la birlikte Güney Afrika’ya gidince heyette bulunan THY Genel Müdürü’ne Isparta meselesini sıkıştırmış. O da ‘hay hay’ demiş, sayın Başbakan da onaylamış. O da açıkladı ‘Isparta’ya uçak geliyor’ diye.

                Güney Doğu’ya, Doğu’ya ve diğer iç bölgelerdeki kentlere zarar, ziyan düşünülmeden sefer düzenleniyorsa Isparta bunu çoktan hakediyor. Isparta havaalanı yatırımını 1995’de almış. Bir gün Türkiye’de en modern ulaşım aracının uçak olacağını ve yaygın  bir kullanım ağına kavuşacağını Isparta görmüş. Bu kadar ileri görüşlü bir şehre uçak seferini çok görmek yanlış. Hükümet yılbaşından önce bazı havaalanlarına teşvik çıkardı. Isparta-Sabiha Gökçen, Isparta-İzmir arası desteklenecek İnşallah özel bir şirket çıkar da bu hatlarda sefer yapar. Biz de uçak konusunun Isparta’ya ulufe gibi sunulmasından kurtuluruz. Serbest piyasa kuralına göre oyun oynandı, ‘adamlar geldi Isparta’ya güvendi ve sefer düzenledi’ deriz. Yoksa bu mesele sayın Demirel’in başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı dönemini kastederek ‘Isparta bu zamana kadar alacağını aldı’ meselesi gibi sürekli başımıza vurulur.