Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Süleyman Demirel Havalimanı'na Türk Hava Yolları'nın 29 Ekimden itibaren sefer düzenleyeceğini belirtti.

     Yol çalışmalarını incelemek için Burdur'a gelen Bakan Yıldırım, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi sınırında Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Mehmet Alp tarafından karşılandı.

     Bakan Yıldırım, bu yıl tamamlanan Baladız (Gümüşgün) Kavşağı'nda da incelemelerde bulundu. Gazetecilerin sorusu üzerine uçak seferleri ile ilgili açıklamada bulunan Yıldırım, ''29 Ekimde Isparta, Burdur çiftte bayram yaşayacak, THY seferlerine bu tarihte başlayacak'' dedi.

     Baladız Kavşağı'nda yapılan düzenlemeye ilişkin de açıklama yapan Yıldırım, ''Bulunduğumuz kavşağın önceki halini biliyorsunuz, şimdiki hali de bu. Burdur'a, Isparta'ya gidecek olanlar kesişmeden gayet geniş bir kurpla (Yolun eğimli bölümü) dönüşlerini yapacaklar, emniyetli ve bu şekilde trafik seyri mümkün hale gelecek'' diye konuştu.
     Bakan Yıldırım, AK Parti iktidarı döneminde toplam 10 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapıldığını belirterek, bölünmüş yol yapımına devam edildiğini kaydetti.

     İnsan hayatının önemli olduğunu belirten Yıldırım, bir insanın bile hayatını kaybetmesinin önüne geçilmesinin dünyalara değişilmeyecek kadar güzel bir duygu olduğunu ifade etti. Bakan Yıldırım, ''118 trafik kazasının meydana geldiği bu kavşak, artık insanların canını yakmayacak'' dedi.

     Antalya'dan Isparta üzerinden Afyon, Ankara yolunu tamamen iki gidiş, iki geliş bölünmüş yol haline getirdiklerini ifade eden Bakan Yıldırım, bu çalışmanın bu yıl içinde bitirileceğini bildirdi. Bakan Yıldırım, Isparta'nın gerek hava yolu gerekse kara yolu sorunun tamamen çözülmüş olduğunu bildirdi.

     Vali Ali Haydar Öner de 29 Ekimde İstanbul'dan Isparta'ya gelecek ilk uçakta Bakan Yıldırım'ı da beklediklerini kaydetti.

     Bakan Yıldırım'ın incelemeleri sırasında, Gökçebağ (Çerçin) köyünde köylüler yola çıkarak, sorunlarını aktardılar. Köylüler adına Bakan Yıldırım'la konuşan Köy Muhtarı İbrahim Kartal ''Gökçebağ Köyü'nün bölünmüş yolun her iki tarafında kurulu olması nedeniyle vatandaşların karşıdan karşıya geçerken hayatlarını kaybettiklerini ve bu nedenle alt ve üstü geçit istediklerini'' belirtti.

     Bunun üzerine Karayolları yetkililerinden bilgi alan Bakan Yıldırım, muhtar Kartal'a istediklerinin yapılacağı müjdesini verdi.

     Bakan Yıldırım daha sonra kara yoluyla Antalya'ya hareket etti.