Isparta"da AKP"li belediye Baºkanı Balaman"ın iºten çıkardığı iºçilerle görüºen ANAP Genel Baºkanı Erkan Mumcu, "Bayram öncesi sizleri mağdur eden, babası hariç eº.. oğlu eº..tir" dedi .

ANAVATAN Genel Baºkanı Erkan Mumcu, Kurban Bayramı nedeniyle geldiği memleketi Isparta"da Belediye-ݺ Sendikasını ziyaret ederek, Isparta Belediye"sinden sendikal nedenlerle çıkarılan ve yaklaºık 6 aydır iºsiz olan 151 iºçiyle görüºtü. Balaman"ın göreve gelmesine neden oldukları için iºçilerden haklarını helal etmelerini isteyen Mumcu ºunları söyledi.

**"MAZLUMUN AHI YAKAR"

“Vallahi mahcubum. "Bu insanlar hak bilir, baºkalarını mağdur etmezler" diye düºünüyordum ama kendilerini mağrur görmeye baºladılar. Ne olacak sendika değiºtirilince? Belediyenin iºleri mi artacak? Bu insanlar Yunanistan"dan, Ermenistan"dan mı geldiler? Zulüm burada baºlıyor. Size yapılan bu zulmün karºısındayız, bunları çatır çatır yıkmalıyız. Bunlar millete efendilik yapmaya kalkıºıyorlar. Bunun hesabını sorarım. Kurban Bayramında önce sizleri mağdur eden, babası hariç eº.. oğlu eº.. Allah ahrette, ben bu dünyada sorarım, hakkı alır yerine teslim ederim. Baºkan "ne oldum" değil "ne olacağım" demeli. Mazlumun ağı çok fena olur, çok fena yakar. Bu insanların eºi, çocuğu var."

 **VALİ UZUN"A DA GÖNDERME

Mumcu, sıkıntılarını anlatmak istedikleri Vali ªemsettin Uzun"dan yedi aydır randevu alamadıklarını söyleyen iºçilere, "Milletin valisi, mağdurun, mazlumun valisi olması lazım. "Allah devlete, millete zeval vermesin" denilmesinin nedeni budur. Makamına ve ºahsiyetine yakıºacak ºekilde davranacaktır" dedi.

**"GEREKİRSE COP DA YERİZ"

Mumcu, belediyedeki Türk-ݺ"e bağlı Belediye-ݺ Sendikası üyesi iºçilerin 7 aydır baskıyla geçirilmek istendiği Hak-ݺ Sendikası"na da, "O sendikaya da yazıklar olsun ki, adı Hak ݺ. Hak çarpar adamı" diye tepki gösterdi. Çıkarılan 151 iºçinin haklarının iade edilmesi için hukuki mücadeleyi sürdürdüklerini, bazı iºçilerinin kazanmalarına karºın haklarının verilmediğini söyleyen Belediye-ݺ Sendikası Isparta ªube Baºkanı Cemal Kurt, "Ankara"ya yürüyerek gitmeyi planlıyoruz. Ne yapalım, gerekirse gider orada cop da yeriz" dedi.

Olusum