MÜSİAD’ın Kudüs’te Müslümanlara destek olmak amacıyla düzenlediği geziye MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Genel Başkan Yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, sektör kurulu başkanları, MÜSİAD yurt içi ve yurtdışı şube başkanları katıldı. MÜSİAD heyeti Mescid-i Aksa ve El Halil şehrini ziyaret etti. Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldı.

Kudüs ziyaretine katılan MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Mustafa Selim Özkutlu, Kudüs halkına manevi desteğin önemine değindi. Mescid-i Aksa’nın ilk kıblemiz olduğunu ve Peygamberimizin miraca yükseldiği yer olduğunu kaydeden Özkutlu, “Bu kutsal beldede olmaktan Isparta’yı temsil etmekten gururluyuz. 2016 yılında Kudüs’e Müslümanlardan 26 bin ziyaretçi gelmesine rağmen, Hristiyanlardan 3 milyon 200 bin kişinin bu kutsal beldeyi ziyaret ettiğini öğrendik. Bu duruma çok üzüldük.

Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı bu noktada çok önemli. Burada Türk bayrağını görenler alnımızdan öpüyorlar.  Bizleri bir kurtarıcı gibi görüyorlar. Ciddi anlamda Kudüs halkının manevi desteğe ihtiyacı var. Çok zor şartlar altında ibadetlerini yapabiliyorlar. İsrail’in psikolojik baskısı inanılmaz düzeyde. Bununla birlikte buralar çok güvenli. 

Dışarıdan gelecek ziyaretçiler için güvenli bir yer. İsrail, psikolojik baskının kırılmaması adına dışarıdan özellikle Müslüman ziyaretçi gelmemesi için güvensiz izlenimi yayıyor. Biz ziyaretimizde herhangi bir güvenlik sorunu yaşamadık.  Kudüs halkı bu baskıya rağmen dik duruyorlar, gayret gösteriyorlar. Bu nedenle Kudüs halkının yanında olmamız gerekiyor” dedi.

Türkiye’nin bir özgürlükleri ülkesini olduğunu bunun kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini kaydeden Özkutlu, “Burada ülkemizin kıymetini bir defa daha gördük. O nedenle birlik beraberliğimizi korumak büyük önem taşıyor” dedi.