Kredi Kartların Limitleri Değişiyor Kredi Kartların Limitleri Değişiyor

Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı. Güner, mesajında şu ifadelere yer verdi: ''17 Ekim 2021 Pazar gününü (bugün) 18 Ekim 2021 Pazartesi’ye bağlayan gece, Yüce Allah'ın bütün alemlere gönderdiği, son rahmet elçisi ve bu gece dünyayı teşrif eden Hz. Muhammed'in (s.a.s) Mevlid-i Şerifini, 18-24 Ekim 2021 tarihleri arasında da Mevlid-i Nebi Haftasını idrak edeceğiz.

“PEYGAMBERİMİZ ve VEFA TOPLUMU”

Bu yıl, Mevlid-i Nebi Haftamızın konusu “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olacaktır. Yaşadığımız çağda unutulmaya yüz tutan vefa konusu, Peygamber Efendimizin örnekliğinde yeniden insanlığın gündemine taşınacaktır. Milletimizin her ferdinin yüreğinde var olan Peygamber sevgisini daha da pekiştirmek, o mukaddes sevgi ile birlik-beraberlik ve kardeşlik duygularımızı canlı tutmak, daha da canlandırmak amaçlanacaktır. Yine amacımız; O’nun öğrettiği insanî ve ahlâkî erdemleri söz, tutum ve davranışlarımızın mihveri kılmak, merkezine oturtmak olacaktır. Çünkü Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de buyuruyor ki: “Andolsun, Allah'ın Resülünde sizin için güzel bir örnek vardır.” Rabbimiz, işte bu ilahi fermanıyla onu her alanda en güzel örneğimiz ve rehberimiz ilan etmektedir. Yine amaçlarımızdan bir diğeri; Rabbimizin bu ilanını duymayan kulaklara, görmeyen gözlere ve anlamayan kalplere ulaştırmak olacaktır.

HERKESE VEFA BORCUMUZ VARDIR

Vefa, başta Cenab-ı Hak olmak üzere aile, akraba, yakınlar, dostlar, arkadaşlar ve bütün varlık âlemiyle emanet ve sadakat temelli bir münasebet kurmaktır. Vefa, sözüne sadık kalmak ve onu muhafaza etmek için gayret göstermektir. Söz ile özün doğru ve birbiriyle uyumlu olmasına dikkat etmektir. Vefa doğrunun, doğruluğun ve adaletin kardeşidir. Vefanın zıddı olan ‘ğadr’ ise yalanın, yalancılığın ve zulmün kardeşidir.

O’NUN REHBERLİĞİNİ BİZ TANITMALIYIZ 

Ümmetinden olmakla iftihar ettiğimiz Hz. Peygamber (s.a.s) bize hayat veren Kur’an-ı Kerim’i getirdi. O, Rabbimize, kainata ve insanlara karşı vefa görevlerimizi öğretti. Allah'ın kitabını, bizim için örnek olan hayatıyla izhar etti ve onu yaşanan bir hayata dönüştürdü. En güzel ahlakı tamamlayarak, kardeşliği dostluğu ve arkadaşlığı o tesis etti. O’nun rehberliğini tüm insanlığa tanıtacak olanlar da hiç şüphesiz biz Müslümanlarız. Ancak üzülerek ifade edelim ki, İslam aleminin içerisinde bulunduğu bugünkü olumsuz durumu; Kur’an-ı Kerim’in ve Hz. Peygamber’in (s.a.s) mesajlarını, onun eşsiz örnekliğini, gönüllere indiremediğimiz, zihinlere ve dimağlara iyice yerleştiremediğimiz, hayata geçiremediğimizden kaynaklanmaktadır.

BİR GÜN PEYGAMBERİMİZ (s.a.s) ZİYARETİMİZE GELSE

Rasûlullah bir gün ziyaretimize gelse; Ey ümmetim! Bir gün bir gece sizde misafir olmak istiyorum, hayatınızı, ekonominizi, siyasetinizi, ailenizi, çocuk eğitiminizi, ahlâkınızı görmek istiyorum dese, her akşam eşimizle, kızımızla, oğlumuzla ailecek izlediğimiz dizilerimizi görse, televizyonun ve sosyal medyanın esir aldığı evlerimizi görse, boşanma oranlarımızı, dağılan yuvalarımızı, ortada kalan çocuklarımızı, huzur evlerine terk edilen ana-babalarımızı görse, bize iki büyük emanet olarak bıraktığı Kur’an ve sünnetin tek bir emrinin bile ne bir kanun ne de bir yasada yer almadığını görse, AVM’lerin, parti toplantılarının, mitinglerin, stadyumların, konferans salonlarının, çarşıların, pazarların dolu ama camilerin boş olduğunu görse, Allah’ın Kur’an’da helak ettiğini bildirdiği Lut kavminin işlediği günahları işleyenlerin dernekleştiğini, özgürlük ve hürriyet adı altında sokaklarda yürüyüş bile yapabildiğini görse, hedef ve ideallerimizden nasıl vazgeçtiğimizi, adaletimizi, merhametimizi, ahlâkımızı ve değerlerimizi nasıl ihmal ettiğimizi, dünya ve dünyalıklar için kardeşliğimizi nasıl katlettiğimizi, mal, makam, mevki ve servet peşinde nasıl da birbirimize düştüğümüzü, paramparça olduğumuzu ve eridiğimizi görse Efendimiz, ne yapardık? Eğer böyleysek, bu Mevlid Kandili’ni bir fırsat bilip kendimize çeki düzen vermek zorundayız ve bu fırsat halen elimizdedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftanızı tebrik ediyor, başta ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığın Peygamber Efendimizin (s.a.s) yüce örnekliğinden hissedar olmasını Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyorum.''