Kanal 32 ekranlarında her hafta Pazar günleri ekrana gelecek olan hakan yamanla hayatın içinden proğramının bu haftaki konuğu 19. dönem Isparta Milletvekili sayın Ertekin Durutürk’ün olacağını çeşitli yayın organları aracılığı ile duyurmuştuk.

Bugün çekimlerini yapacağımız ve önümüzdeki hafta (19 Ekim Pazar günü) ekranlara gelecek yeni bölümün konuğu ise 21. dönem Isparta Milletvekili sayın Mustafa Zorlu olacak.

Genç, idealist ve Milliyetçi bir genç olan Mustafa zorlu, Üniversite tahsilinden sonra mühendis olarak PTT’de, şimdiki adı ile Türk telekomda uzun yıllar çalışmıştır.

Aktif sendikacılığı kadar, sporada el atan zorlu, bir dönem pembe yeşilli renklere sahip çıkarak  Ispartasporda klüp başkanlığı yapmıştır.

Isparta siyasetinin önemli isimlerinden Mustafa Zorlu’nun bu hızlı, mücadeleci yaşamı onu siyasetin en zirvesine taşımış ve 19. dönem Isparta Milletvekili olarak  meclis sıralarında yerini almıştır.

Doğru Yol Partisinin kan kaybettiği dönemde Isparta’da iki Milletvekili çıkartan Milliyetçi Hareket partisinin ikinci vekili ise rahmetli olan Doktor Osman Gazi Aksoydur.

Anap, DSP ve MHP koalisyon hükümetinin işbaşında olduğu o dönemde Mustafa Zorlu- O.Gazi Aksoy ikilisinin Ispartaya yaptığı hizmetler , Mustafa Zorlu’nun anlatımı ile kanal 32 ekranlarında olacaktır.

Milletvekilimiz Mustafa Zorlu’nun hayat hikayesinin iki kırılma anı da ilk kez ve sadece hakan yamanla hayatın içinden proğramında gündeme gelecektir. İşte bu iki kırılma anından birisi olan 12 Eylül döneminde ağır cezada yargılanan Zorlu o dönemde yaşananları ve bilinmeyenleri ekranlara taşırken, birçoklarının bildiği ama ayrıntısını bilmediği yaşamla-ölüm arasındaki o ince çizginin ayrıntıları da yine ilk defa kanal 32 ekranlarında hakan yamanla hayatın içinden proğramında yer alacak.

Evet, yeni yayın dönemine bomba gibi giriyoruz. Önümüzdeki haftalarda Ispartaya hizmet etmiş, çok önemli şahsiyetlerin hayat hikayelerini sizlerle paylaşırken bazende çizgilerimizi aşarak çok ünlü konukları ekranlara taşıyaşacağız.

Bu kadar ipucu ve açıklamalardan sonra önümüzdeki günlerde yeni süprizlerimizi yine bu köşeden ve çeşitli yayın araçlarından kamuoyu ile paylaşarak yolumuza devam edeceğiz.

Daha önceki yazılarımda da sık sık dile getirdiğim gibi birkez daha ifade etmekte yarar görüyorum. Yaptığımız proğramlar geleceğe ışık tutacak önemli belgeseller olacaktır. Proğram konuklarımızın her birinin hayat hikayesinde Ispartaya kazanımları gelecek  nesiller içinde bir yol gösterici, bir tecrübe olacaktır.

Bu proğramın anlamı, önemi ve gerekliliğini bilenlerin bana vermiş olduğu maddi ve manevi desteği arkama alarak yoluma emin adımlarla ilerlemeye devam ediyorum.

Bu arada konu Mustafa Zorlu’dan açılmışken halen baba oğul işletmeciliğini yaptıkları zorlu kebap işletmesinden bahsetmeden geçemeyeceğim.

Mimar sinan caddesi, halı sarayı altındaki bu işletme, Ispartada yemek kültürüne yeni bir tat, yeni bir lezzet kazandırmıştır.

Zorlu kebapta oltu kebabını tatmak isyenler için bu işletmenin verdiği hizmet büyük bir fırsattır.

Daha fazla reklama girmeden zorlu kebabın çok ünlü konukları arasında dün objektiflerimize Isparta eski Milletvekillerinden sayın Ramazan Gül takıldı. Ailesi ile bayram ziyaretlerinde bulunan Ramazan Gül ile sayın Mustafa Zorlunun karşılaşmalarındaki birbirlerine hitap ve samimiyetleri görülmeye değerdi.

Her ikiside Ispartaya hizmet etmiş önemli isimler... Siyaseti, rekabeti, kırgınlığı geride bırakmışlar birbirlerine hasretle sarılıp, dostça sohbet etmişlerdir. Ispartanın görmek istediği bu fotoğrafın kalıcı olması kadar, başkalarınada örnek olması adına bu fotoğrafı önemsiyor ve bugünkü köşemin fotoğraf çerçevesine yerleştiriyorum...