Mustafa"ya şefkat eli

 

Zihinsel engelli Mustafa Ok artık yürüme kabiliyetini de kaybederek tamamen yatağa mahkum oldu. Ailenin ekonomik durumu iyi olmayınca kanepe üzerinde hayatını geçirmeye başlamıştı.

 

Annesi Kezban Ok oğlunun bu durumuna tahammül edemeyerek çocuğunun en azından yatakta rahat edebilmesi için özel hasta yatağı almak istedi. talep ettiği üç hareketli digital hasta yatağını satın alması da mümkün olmadı.

 

Son çare olarak kendisine yardım edecek olanın Belediye Başkanı Hasan Balaman olduğunu düşündü. Başkanlık makamında yapılan halk gününe katılarak sorununu aktardı. Başkan Balaman"da hiç tereddüt etmeden gözü yaşlı annenin bu isteğine evet dedi. Özel getirtilen hasta yatağı anne ile birlikte Mustafa"ya teslim edildi.

 

Hanımlar Meclisi Başkanı İkbal Özaltın ile Halkla İlişkiler Müdürü Sibel Baydar istenilen yatağı hastanın evine kadar götürüldü.

 

Hanımlar Meclisi Başkanı İkbal Özaltın yatağın teslimi sırasında yaptığı açıklamada, “ Mustafa Ok evladımızın yatağa bağlı olarak yaşamasından dolayı annesinin bizlere ilettiği isteği yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Başkanımız Hasan Balaman annesinin anlatımı üzerine hastanın durumu için derhal çözüm bulunmasını istedi.  bizlerde çocuğumuzun bundan sonraki yaşamında en azından daha rahat yaşayabilmesi için yatağı teslim ettik” dedi.

Anne Kezban Ok ise, “zihinsel engelli olan çocuğum 4 ay öncesine kadar benim gayretlerim ile yürümeyi başarıyordu. Ancak 4 aydır artık yürüme yeteneğini de kaybedip tamamen yatağa bağlı hale geldi.

 

Bu güne kadar kanepenin üzerinde yatıyordu. Ancak kanepe çocuğumun yatması için elverişli değildi. bu yüzden hasta yatağına ihtiyacım vardı. Başkanımız Hasan Balaman"a sorunumu iletir iletmez bana bu üç hareketli digital hasta yatağını hediye etti. Kendisinden Allah razı olsun” dedi.