Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri Halk Otobüsleri Kooperatifi"nin otobüs ücretlerini 50 Ykr"den 65 Ykr"ye çıkarması nedeniyle üniversite eylem yaptılar. Öğrenciler açtıkları pankartlarla “Müşteri değil öğrenciyiz”, “Ulaşamıyoruz” gibi sözlerle yapılan zammı protesto ettiler ve geri çekilmesini istediler.

    Öğrencilerin eylemi Cafeler Sokağı ve Isparta Belediyesi önünde de tekrarlanacak. Isparta"da, S.S. 18 nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi"nin yaklaşık bir ay önce şehriçi otobüs ücretlerinde öğrenci fiyatlarını 50 Ykr"den 65 Ykr"ye, tam fiyatlarını da 75 Ykr"den 90 Ykr"ye yükseltmesine Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinden tepki geldi. Süleyman Demirel Üniversitesi kampusü içinde güvenlik görevlileri tarafından basın açıklaması yapmalarına izin verilmeyen öğrenciler SDÜ"nün Doğu ve Batı kampüslerini ayıran İstanbul yolu üzerinde eylemlerini gerçekleştirdiler.

   Isparta Merkez"de yaklaşık 25 bin öğrencisi bulunan SDÜ"de, otobüs zammı eylemine ise sadece 218 öğrenci katıldı. Öğrenci Postası adıyla gruplaşan protestocu öğrenciler “Müşteri değil öğrenciyiz”, “Ulaşamıyoruz”, “Otobüs zamları geri çekilsin” yazılı pankartlar açtılar. Öğrencilerin otobüs zammı eylemlerine 24 Aralık Pazar günü saat 16.00"da Cafeler Sokağı"nda, 25 Aralık Pazartesi günü de Isparta Belediyesi önünde süreceği öğrenildi.

 **CAN GÜVENLİĞİ YOK

 Öğrencilerin SDÜ kampusü dışında yaptıkları protesto gösterilerinde basına açıklama yapan Öğrenci Postası Grubu"nun sözcüsü Mehmet Özer, Isparta Belediyesi"nin özelleştirmiş olduğu toplu taşıma araçlarında, tekelleşmenin verdiği bir güvenle keyfi uygulamalara gidildiğini belirterek, “Kamuoyunu hiçe sayarak otobüs ücretlerine istenen zam miktarı uygulanmaktadır. Okula yapılan zamanlı gidiş-geliş periyotları keyfi duruma göre düzenlenmektedir. Bu yüzden birçok öğrenci sınavlarına geç kalmaktadır. Otobüs kapasitesinin iki katından fazla yolcu alınmakta ve can güvenliği olmadan servisler yapılmaktadır. Bu gibi olaylara tepki gösteren öğrencilere ya da halka şoförler sert çıkışıp, bağırıp çağırabilmektedir” dedi.

 **ZAMLAR GERİ ÇEKİLSİN İMZA KAMPANYASINA 3 BİN İMZA

  Son olarak 50 YKr olan taşıma ücretlerinin yasalara uygun olmadan yüzde 30 arttırılmasının öğrencilerin tepkisine yol açtığını bunun içinde imza kampanyası başlattıklarını belirten SDÜ öğrencisi Mehmet Özer açıklamalarını şöyle devam ettirdi; “Yasal olarak zam yapılmadan en az bir ay önce duyurusunun yapılması gerekmektedir. Ancak son yapılan zamlar bir günde oldu-bittiye getirilip ertesi gün uygulanmaya konuşmuştur. Dikkati çeken bir başka nokta ise otobüs zamlarının genelde öğrencilerin burada olmadığı ya da sınav dönemlerinde yapılmasıdır. Okulda açılan "Zamla Geri Çekilsin" imza kampanyasında 3 bine yakın imza toplanmıştır. Biz SDÜ öğrencileri olarak son yapılan zamların geri çekilmesini ve daha insanca yolculuk istiyoruz” dedi.

 **SDÜ"LÜNÜN TALEPLERİ İSE ŞÖYLE “

Son yapılan zamlar geri çekilsin. Merkeze uzak mahallelerden direkt okula düzenli periyotlarla otobüsler kaldırılsın. Geliş ve gidişlerde daha insanca ulaşım istiyoruz. Daha az öğrencinin bindirildiği, daha güvenilir yolculuk istiyoruz. Okula sefer yapan otobüslerin periyotları sıklaştırılsın.”