Öngör Gruba ait 5 yıldızlı otelin temel atma töreni için Isparta’ya  gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, Isparta’da Tren Garı’na yapılması planlanan Gül Park Yaşam Merkezi projesi hakkında bilgi aldı. Özaslan, projeyle ilgili pek çok kurumdan uygun görüşü aldıklarını söyledi.

      AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt’un öncüliğinde SDÜ, Gülbirlik ve ilgili kamu kurumlarının işbirliği dahilinde hayata geçirilmesi planlanan Gülpark Yaşam Merkezi hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan’a bilgi verildi.

     Milletvekili Kurt, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, Özaslan’a projenin uygulanacağı Tren Garı arazisini gezdirdi ve proje dahilinde nelere yapılacağını anlattı.

     Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özaslan proje ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:”Hem turizm hem kültür açından gülün Isparta ile bütünleştirileceği bir rekreasyon alanı oluşturulacak. İnsanların zaman geçirebileceği bir yaşam merkezi oluşturma gayretindeyiz.

     Gül müzesinin de içinde yer alacağı Gülpark Projesi’ne Bakanlığımız olumlu yanıt verdi. Tabi projede özel sektörün gayreti de bizim için önemli. Böyle bir proje,  Isparta’nın hem uluslar arası hem de günübirlik turizm alanında tanınmasında önemli rol üstlenebilir. Çünkü Antalya’ya çok yakın  ve ziyaretçiler deniz kum güneş üçlemi dışında turizm aktiviteleri arıyor. Böyle bir proje sayesinde Isparta adına yakışır şekilde turizm alanında kendini tanımlayabilir.

      Projeyle ilgili yazışmalar sürüyor. Gar alanı özelleştirme kapsamındadır. Hukuki engeller tabiki aşılmak zorunda. Yeter ki mülkiyet kamunun elinde olsun. O zaman daha çabuk sorun aşılır. Proje kente uygunluk gösteriyor. Burasının öncelikle Turizm Merkezi ilan edilmesi gerekiyor. Tabi 40’ a yakın kuruluştan görüş almak zorundasınız. Bu kuruluşların pek çoğuyla yazışmalarımızı tamamladık. Çok az kaldı. Yakında Bakanlığa proje sunulacak.” 

     Daha sonra SDÜ’de hazırlanan Gülpark Yaşam Merkezi taslak projesi hakkında, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Yılmaztürk tarafından müsteşar yardımcısına bilgi verildi. Yılmaztürk, içerisinde 400 çeşit gülün tüm yıl boyunca bulunacağı 65 hektarlık alanda uygulamaya geçirilmesi istenen Gülpark’ta Gül Müzesi, gül spa merkezleri, eğlence merkezleri, hür türlü gül ürününün satılacağı alışveriş merkezleri ve organik konaklama üniteleri ve dinleme ünitelerinin bulunacağını söyledi.