FETÖ'cü Kadıahmetoğulları, Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatını bitirmediği gibi, iş yaptırdığı taşeron ve temincilerinin trilyonlarca liralık borcunu ödemedi. Isparta Belediyesi, son zamanlarda yüklenici firmanın borçlarıyla muhattap kalıyor. FETÖ ile irtibatı olduğu için devletin kayyum atadığı Kadıahmetoğulları'nın ITKM üzerinden yarattığı zarar trilyonlarla ifade etmeye yetmiyor. ITKM Projesi'nin geç bitirilmesinden kaynaklanan kamu zararı başta olmak üzere hak sahiplerinin yaşadığı kayıplar bir de bu yetmezmiş gibi inşaat sırasında taşeron ve O'nun temincilerinin ödenmeyen alacakları.

Kayyumun yönettiği Kadıahmetoğulları'nın taşeron firmalarına olan borçların muhattabı bazen Isparta Belediyesi de olabiliyor. Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kadıahmetoğulları A.Ş'nin ITKM'de taşeronluk anlaşması yaptığı Sitil Yapı şirketi üzerinden elektrik işlerini yaptığı firmaya da borcu çıktı.

Aygün Özen Elektrik Mühendislik Proje şirketi, ITKM inşaatında yaptığı elektrik projesi, taahhüt işleri ile tüm elektrik imalatlarının karşılığında 30.03.2016'dan başlayıp 30.12.2016'da biten 10 adet çek aldı. Ancak bu çekler karşılıksız çıktı. Firma toplamda 3.5 milyon TL'lik alacağı için Kadıahmetoğulları A.Ş ile birlikte Isparta Belediyesi ve Bank Asya A.Ş'ye noter aracılığıyla ihtarname gönderdi. Isparta Belediyesi'nin bu ihtirnameye karşılık olarak itiraz yazısı göndereceği, borcun Belediye ile alakası olmadığını bildireceği öğrenildi.