Karayolları Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü 135. Şube Şefi Süleyman Sarıtaş, Isparta'da Cuma Günü Başlayan Kar Yağışlarıyla Birlikte Oluşturdukları 47 Kişilik Ekiple Karla Mücadele Ettiklerini Belirtti. Karayolları Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü 135. Şube Şefi Süleyman Sarıtaş, Isparta'da Cuma günü başlayan kar yağışlarıyla birlikte oluşturdukları 47 kişilik ekiple karla mücadele ettiklerini belirtti.

        8 bıçaklı kamyon ve 4 greyder ile çalışmalarını aralıksız olarak sürdüklerini ve şu anda tüm yolların açık olduğunu ifade eden Sarıtaş, vatandaşları yola hazırlıksız çıkmamaları konusunda uyardı. Sarıtaş, “Cuma günü etkili olan kar yağışında çalışmalarımıza tüm ekiplerimizi ile başladık. Özellikle Yalvaç, Senirkent, Şarkikaraağaç, Sütçüler ilçelerimizde kar sabah saatlerinde etkili oldu. Sabah saatlerinde bu ilçelerimize ekiplerimizi yönlendirdik ve yolları tamamen açtık.

     Isparta'da ise kar öğleden sonra kendini gösterdi. Yollarda kar kalınlığı 5 santimetreye ulaşınca ekiplerimizi yolların açılması için yönlendirdik. Şubemizin 674 kilometre yol ağı var. Isparta'da kar yağışından dolayı biz 650 kilometrede karla mücadele yaptık. Şu ana kadar yapılan çalışmalarımız sonunda yollarda kapanma olmadı. Çalışmalarımızı 8 bıçaklı kamyon, 4 greyder ve 47 kişilik ekibimiz ile sürdürdük. Özellikle çalışmalarımızı virajlar ve rampalarda yoğunlaştırdık.

     Yol açma çalışmalarının ardından genişletme çalışmalarına hız verdik. Bizi asıl zorlayan kar değil. Yolun kapanmasına neden olan yola hazırlıksız çıkan sürücüler. Bu konuda sürücülerin duyarlı olmaları gerekiyor. Zincirsiz yola çıkmasınlar. Zincirsiz yola çıkan sürücülerin araçları yolda kalınca yolun tıkanmasına sebep oluyorlar. Bu nedenle vatandaşların zincirsiz ve tedbirsiz yola çıkmamaları gerekiyor” dedi.

      Vatandaşlardan tuzlama çalışmaları ile ilgili şikayetler geldiğini belirten Sarıtaş, “Tuzlama çalışmaları eksi 3 dereceye kadar atılır. Eğer bu derece eksi 4,-5 veya yukarı seviyelere ulaştığı zaman tuzlama yapamayız. Her zaman buzlama çalışmaları yapılamıyor. Ayrıca bu yağan karda ise 250 ton tuzlama çalışmaları yaptık” diye konuştu.

(OB-ŞT-Y) 05.02.2007 15:02 TSİ (İhlas Haber Ajansı)