AK Partili aday kampüste kahve stantı açtı MHP’den tepki geldi

Isparta’da AK Partili Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in Süleyman Demirel Üniversitesi’nde stant açıp kahve dağıtması büyük tartışma yarattı. Cumhur ittifakının ruhuna uygun hareket edilmediğini söyleyen MHP İl Başkanı Nail Bayram, “Öğrencilerimizin siyasi malzeme olarak kullanılmasını tasvip etmiyoruz. Yarın başka bir siyasi gidip orada döner stantı açarsa üniversite yönetimi ne yapacak?” diye sordu.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, siyasi tarihte bugüne kadar görülmemiş bir seçim kampanyasına imza attı. Başkan Adayı Başdeğirmen, Süleyman Demirel Üniversitesi kampüsü içerisine stant açıp öğrencilere kahve dağıttı.

MHP’DEN TEPKİ GELDİ

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Nail Bayram, öğrencilerin siyasi malzeme olarak kullanılmasından ötürü AK Partili adayın yaptığı çalışmaya tepki gösterdi. SDÜ Rektörü Prof.Dr.İlker Hüseyin Çarıkçı’ya da mesaj ilettiğini belirten MHP İl Başkanı Bayram, “Biz de gelelim döner mi koyalım. Bizler cumhur ittifakı çerçevesinde siyaset yaparken birilerinin ittifakın ruhunu zedeleyecek hareketlerden kaçmasını isteriz. Kaldı ki bizler öğrenci sınav çalışma salonları hazırlarken ne MHP bayrağı ne de Belediye amblemi kullanmadık” açıklamasında bulundu.

ISPARTA’DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ OY KULLANACAK

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 90 bin öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerin 50 bini Isparta merkezde bulunuyor. İkametini Isparta’ya getiren öğrenci sayısı ise 25 bin olarak açıklandı. İkametini getiren öğrencilerin tamamı sandığa giderse 25 bin seçmen anlamı taşıyor. Bu nedenle siyasi partilerin adayları 2019 yerel seçimleri öncesinde tüm seçim kampanyalarında öğrencilere dönük politikalar geliştiriyor.

MHP’Lİ BAŞKAN İSE DERS ÇALIŞMA KAMPI KURDU

MHP’nin adayı Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise SDÜ öğrencileri için çok farklı bir uygulamaya imza attı. Başkan Günaydın, üniversite kampüsüne hiç girmeden şehir merkezinde öğrencilerin finallere hazırlanabileceği “ders çalışma kampı” kurdu.

BAŞDEĞİRMEN : NİYE RAHATSIZ OLUYORLAR

Bunu biz siyasi bir eylem olarak yapmadık. Daha önceki yıllarda da çeşitli ikramlarda bulunduk. Sürekli öğrencilerimizle irtibat içerisindeyiz. Her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Art niyetli düşünmenin anlamı yok. Bayrak asmadık bir şey yapmadık. Bundan niye rahatsız oluyorlar