Başkan Bayram açıklamasında; 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ortaya çıkan Yenikapı Ruhu ile oluşan “Cumhur İttifakı”nda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu ilkeler çerçevesinde seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Aradan geçen yaklaşık 3,5 aylık süre içerisinde; gerek AK Parti Milletvekillerinden Recep Özel ile Mehmet Uğur Gökgöz’ün yalan ve iftiraları gerekse AK Parti adayının kamuoyuna açıkladığı yalan beyanatları karşısında ittifak ruhu çerçevesinde açıklamalarımızı yaptık, halkımızın doğru bilgi alması için çaba sarf ettik.

AK Parti Milletvekili Uğur Gökgöz’ün 17 Şubat’ta basına yansıyan, “Ey Yusuf Ziya Günaydın. Yeter. Yalanlarına artık son ver. 10 yıldır yalan dinlemekten bıktık, usandık” açıklamasına ve 8 Mart’ta katıldığı tv programında Isparta Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın ile ilgili ağza alınmayacak laflar eden AK Parti Milletvekili Recep Özel’in bu sözlerine cevap dahi vermedik.

Ancak; AK Parti Milletvekili Recep Özel’in 8 Mart’ta katıldığı televizyon programında; 15 yıldır halkımızın tertemiz helal oyları ile seçilen, ilimizde başarılı çalışmalara imza atan, duruşu, dürüstlüğü, yaşantısı ve karakteri ile tüm herkese örnek olan Isparta Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın ailesi hakkında ‘ucuzca’ yaptığı açıklamalar en asgari deyimiyle ‘basitliktir’, ‘ayıptır’.

Türk’ün törelerinden bir haber Recep Özel’in Sayın Belediye Başkanımızın ailesi ile ilgili yaptığı açıklamalar Cumhur İttifakının ruhuna uygun mudur da Sayın Başkanımızın “bir eş”, “bir baba” olarak verdiği HAKLI cevaplar uygun olmayacak?

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un kendi partisine mensup olduğu için “savunmak zorunda” kaldığı Recep Özel’e diyeceğimiz şudur; Milli ve manevi değerlerine bağlı hiçbir ülkücü kardeşimiz ve onların ailelerini ağzınıza almak ne haddiniz ne de hakkınızdır. Bazı konularda susuyorsak bu da Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin emri ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hatırınadır. Bizi ayrıştırmak size düşmez. Biz tüm teşkilatlarımızla biriz, beraberiz ve Sayın Belediye Başkanımızın yanında ve destekçisiyiz. Milliyetçi Hareket Partisi tüm kadroları ile sizin her türlü hakaret, tahrik ve bel altı siyasetinize rağmen Cumhur İttifakının ruhuna uygun şekilde hareket etmeye devam edecektir.