Isparta kamuoyunda "Sait Dilek garanti" havası estirilirken Süreyya Sadi Bilgiç, listede neden 1. sıraya yazıldı? 2007'de liste dışı kalan Recep Özel'e yeni dönemde neden yeniden ihtiyaç duyuldu?

Isparta kamuoyunun önceki gün saat 17.00'de öğrendiği AK Parti Milletvekili Aday Listesi, mevcut aday adayları arasından şekillendirildiği için sürpriz kabul edilmedi.

Ancak aday adaylığı başvuru ile adaylık belirleme sürecinin başladığı günden bu yana Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sait Dilek'le ilgili "adaylığı garanti" havasının estirilmesi göz önünde bulundurulduğunda AK Parti listesi sürpriz olarak kabul edildi. Bu nedenle Milletvekili Dilek'in liste dışında bırakılması beklenmedik durum olarak algılandı. Diğer Milletvekili Haydar Kemal Kurt için ise bu durum geçerli olmadı.

BİLGİÇ YERİNİ NASIL KORUDU?

AK Parti'nin 2007'de İsparta vitrinine koyduğu Süreyya Sadi Bilgiç'in 24. Dönem Milletvekili Seçimleri için de 1. sırada yer alması oldukça dikkat çekti. Aday adaylığı ve aday belirleme sürecinde sessiz kalmayı tercih eden, sanki 1. sırada olduğunu biliyormuş gibi rahat tavırlar sergileyen Milletvekili Bilgiç'in yeniden liste başına konmasının en önemli faktörü Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki performansı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin en Önemli organı olan bu komisyonda katip üye olarak görev yapan Milletvekili Bilgiç'in Özellikle Torba Yasa'nın hazırlanmasında gösterdiği performansın ve sağladığı katkının yetkili organ ve kişilerce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bildirildiği öğrenildi.

AK Parti için büyük önem arz eden Torba Yasa'nın şekillendiği alt komisyonda 20 gün boyunca geceli gündüzlü görev yapan Bilgiç'in Yasa'nın Genel Kurula sunulması ve görüşülmesi sırasında önemli bir görev üstlendiği bildirildi. Başbakan Erdoğan'ın da bu durumu da göz önüne alarak Bilgiç'e yeniden görev verdiği konuşuluyor.

ÖZEL'E SADATAKATİNİN MÜKAFATI

AK Parti'nin listesinde 2. sırasında yer alan eski Milletvekili Recep Özel'in durumu da 'parti içi sadakatin' en önemli göstergesi olarak değerlendiriliyor. Liderlerin çok önem verdiği sadakat Özel'e yeniden milletvekili olma şansını getirdi.

Edinilen bilgilere göre, Recep Özel ve 2007 seçimlerinde kendisiyle aynı kaderi paylaşan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, aday listelerinin belirlenmesinden sonra Başbakan Erdoğan'a çıkıp, sitem yerine teşekkür ettiler. Başbakan'a "bizi milletvekili yaptığınız için teşekkür edeniz.

Her zaman partimizin emrindeyiz' diyen Özel ile Can, yeniden listeye alınan 12 eski milletvekilinin arasında yer aldı. Özel, İsparta ikinci sıraya, Can ise Kırıkkale 3. sıraya yazıldı. Ara dönemde Düzce Koordinatörlüğü alan Özel, Başbakan Erdoğan'ın dediği gibi "milletvekili olmadığı halde milletvekili gibi çalışan arkadaşlarımız" kategorisinde baş sıralarda yer aldı.

YENİ İSİMLER KOLUKIRIK VE TOPSAKAL

AK Parti'nin 3. sıra adayı Doç. Dr. Suat Kolukırık da 'üniversite kenti Isparta'da akademisyenleri ve yükseköğretim hayatını temsil ediyor. Ancak Kolukınk'ın farklı ve güçlü bir yönü de AK Parti'nin büyük önem verdiği Demokratik Açılım Projeleri'nde mutfakta görev alması.

Romen, Alevi ve Kürt açılımlarına rapor hazırlayan ekip içerisinde yer alan Kolukırık, listenin önemli bir sıralamasında görev buldu.

4. sıra adayı Dr. Pınar Topsakal'm da partinin hem kadınlara hem de gençlere verdiği önemin göstergesi olarak listede yer aldığı belirtiliyor.