ISPARTA’nın Eğirdir ilçesi Barla Beldesi’nde 24 Haziran’da geçirdiği trafik kazası sonrası 19 gündür yoğun bakımda sürdürdüğü yaşam mücadelesine yenik düşen 39 yaşındaki Ethem Şenyurt’un organları nakil bekleyen 4 hastaya umut oldu

2 HELİKOPTER GELDİ
Isparta Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen Ethem Şenyurt’un organlarını almak için biri Antalya, diğeri İzmir’den Isparta’ya 2 hava ambulansı geldi. Ambulanstan inen ekipler vakit kaybetmeden ameliyata girdi ve Şenyurt’un 2 böbreği ile kalbi Antalya’ya, karaciğeri de İzmir’e götürüldü

24 Haziran’da Eğirdir’in Barla Beldesi karayolu üzerinde düşen şapkasını geri almak isterken kullandığı motosikletiyle birlikte kaza yapan Ethem Şenyurt’un (39), Isparta Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde 19 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesi bugün son buldu.

ORGAN BAĞIŞINA İZİN VERDİLER ANINDA OPERASYON BAŞLADI
Eşi Durdu Şenyurt’un ve ailesinin organ bağışına izin vermesi üzerine Devlet Hastanesi yönetimi vakit kaybetmeden harekete geçti. Geride biri 12 diğeri de 4 yaşında iki evlat bırakan Şenyurt’un organlarının Antalya ve İzmir’de bulunan 4 hastaya ulaştırılması için hava ambulansları çağrıldı.

ÖZEL EKİPLER GELDİ AMELİYATA GİRDİ
Biri Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi helikopter pistine, diğeri de Atatürk Stadına inen helikopterler ameliyat boyunca hazır bekledi. Ameliyatın ardından alınan organlar kara ambulanslarıyla hava ambulanslarına taşındı.

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ramazan Okutan nefes kesen operasyon sonrası yaptığı açıklamada Ethem Şenyurt’un 2 böbreği, kalbi ve karaciğerinin nakil işlemlerinin başarıyla gerçekleştiğini söyledi.

Okutan, 2 böbrek ile kalbin Antalya’ya Akdeniz Üniversitesi ile Medikal Park’a, karaciğerin de İzmir 9 Eylül Üniversitesi’ne gideceğini kaydetti.

BAŞKA CANLARIN KURTULMASI EN BÜYÜK TELAFİMİZ
Ethem Şenyurt’un ablasının oğlu Erkan Akdoğan, üzüntülü olduklarını ancak organlarının bir başka hastayı kurtaracağı için üzüntülerini telafi etmeye çalıştıklarını belirtti. Akdoğan, şunları söyledi:

     “Dayımızı genç yaşta kaybettik. Rüzgardan düşen şapkasını almak için geri dönerken arka taraftan gelen araçla çarpışmış. 19 gündür Yoğun Bakım Servisi’nde kurtulmasını bekliyoruz. Doktorlar gereken müdahaleleri yaptılar ama olmadı. Dayımızı kaybettik. Beyin ölümü gerçekleşti. Hastane yönetimi organlarının bağışlanabileceğini söylediler.


DİNİ AÇIDAN BİR SAKINCA GÖRMEDİK
Dini açıdan bir endişemiz vardı. Araştırdık ve herhangi bir sakıncasının olmadığını öğrendik. Bunun üzerine eşinin de oluru ile organlarını bağışlama kararı aldık. Ağabeyimizi genç yaşta kaybettik ama 4 insanın hayatı kurtulacak. Bu nedenle mutluyuz. Üzüntümüzü bu şekilde telafi ediyoruz.”

 Mehmet ERÇAKIR / ISPARTA / (DHA) - Feti KILIÇ / ISPARTA / (HABER32)