Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanlığı"nca, Burdur Devlet Hastanesi"nde görevli Dr Türkay Devrent, Ispartalı MR hizmeti veren şirket sahibi ve Burdur Devlet Hastanesi"nin müdür ve müdür yardımcısı ile ilgili inceleme başlatıldı.

    MR hizmeti veren şirket sahibinin yanındaki 2 adamıyla Burdur Devlet Hastanesi"ne gelerek radyoloji uzmanı doktoru tehdit ettiği öne sürüldü. Doktor, savcılık ve valiliğe verdiği dilekçesinde, şirket sahibinin “Seni düşmanım olarak belliyorum.

   Kendime namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum ki sana burada huzur bırakmayacağım” diye tehdit ettiğini bildirdi. Dr Türkay Devrent, Burdur Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı"na suç duyurusunda bulunmuştu. Burdur Devlet Hastanesi"nde yaşanan bu olay ile ilgili olarak Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanlığı"nca inceleme başlatıldı.

    Oda İkinci Başkanı Metin Aydın, emar ve tomografi hizmeti veren Bilim Tıp Merkezi şirketinin sahibi Hasan Şenol"un, Burdur Devlet hastanesi"nde görevli olmayan ve İstanbul"da görev yapan Radyoloji Uzmanı Haydar Vardar"ın adına açılmış, ancak sadece diploması ile çalıştıklarının öne sürüldüğünü belirterek, “Bize gelen iddialara göre; Faturaları ise Isparta veya Antalya"daki daha önce şirkette çalışmış doktorlar kontrol etmişler ve İstanbul"da yaşayan Haydar Vardar"ın kaşesi basılmış.

    Raporlarda hep kendisi burada yaşamadığından imzasız çıkmış. Olay Burdur devlet hastanesi"nde sağlık müfettişinin incelemeleri sırasında ortaya çıkıyor. Müfettiş hastanenin radyoloji bölümünü kontrolü sırasında radyoloji olmadığını uzmanı olmadığını görüp., tutanak tutuyor. Eksikliğin giderilmesi için de başhekime uyarıda bulunuyor.

     Müfettiş tutanağı sonrasında başhekime yapılan uyarı yerine getirilmiyor. Türkay Devrent, doktor olmadığı için tutanak tutup faturaları imzalanıyor. Bunun üzerine şirket sahibi tehdit ediyor. Sonrasında doktorda Cumhuriyet Savcılığı"na şikayet ediyor” Haberler üzerine Isparta Burdur tabip Odası Başkanlığı olarak konuyu ihbar kabul ederek inceleme başlattık.

  İncelemelerimiz sonucunda ilgili kişilere gerekirse disiplin cezası verilebilir. Ayrıca Sağlık Müdürlüğü ve Valiliğe de suç duyurusunda bulunuruz” dedi.