CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Bunlar gemiyi hazırlamışlar yükünü doldurmuşlar bize diyorlar ki sen de gel. Ben diyorum ki hangi limana gidiyor bu gemi. Ben nereye gideceğini bilmediğim gemiye binmem." dedi.

Deniz Baykal, Isparta'nın Yenişarbademli Pınargözü yayla şenliklerine katıldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, burada yaptığı konuşmada yine hükümete yüklendi. Türkiyede terör işi ayrıdır, milli birliğimiz ayrıdır diyen Baykal, "iktidar DTP ile el ele vermiş. Bu işi çözeceğiz diyor. DTP diyor ki Apo olmadan bu iş olmaz. Birlikte bu işi yapalım diyor. Kafa kafaya vermişler bize de diyorlar ki sen de gel. Hayır kardeşim benim orda yerim yok.

Biz bu milletin hukukunun, birliğinin, huzurunun yanındayız. Bu milleti bölmek isteyenlerin oyununa CHP gelmeyecektir. Bunlar gemiyi hazırlamışlar yükünü doldurmuşlar bize diyorlar ki sen de gel. Ben diyorum ki hangi limana gidiyor bu gemi. Ben nereye gideceğini bilmediğim gemiye binmem." şeklinde konuştu.

Baykal; AK Parti hükümetinin kürt açılımı politikasının yanlış olduğunu savundi. 2002 seçimlerinden sonra üç şey söylediğini belirten Baykal, "Türkiye'de ülkeyi soydurmayacağız, halkı ezdirmeyeceğiz, devleti ve ülkeyi böldürmeyeceğiz. Yalnız Türkiye'de üçü de yapılmaya çalışılıyor. Herkesin birbirinden farklı etnik kökü kökeni aşireti soyu olabilir. Biz büyük bir imparatorluk kurmuşuz. Dünyaya hakim olmuşuz. İçimizde arapımız, türkmenimiz, çerkezimiz, kürdümüz var. Hep beraberiz. Anadolu bu. Hepimiz kardeşiz.

Hepimiz eşitiz. Bizi birileri gelip ayırımıverecek. Siz Arnavut kökenlisiniz su tarafa. Siz Gürcüsünün bu tarafa. Bırak bunları o olurum bu olurum hepimiz Türk Milletiyiz. Yani insanları kökünü özünden ayırmak mümkün değil. Birileri çıkmış bu beraberliği bozmaya çalışıyor. Şimdi devlete ve millete sahip çıkma zamanıdır . Buna hep beraber sahip çıkacağız. Bu konudaki yanlış düşünceleri arayışları caydıracağız." diye konuştu.