Yalvaç ilçesi Korukaya Köyü’nde kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan Nurettin Gider'i özsavunma kullanarak öldürdüğü için hakkında verilen müebbet hapis cezası bozulan Nevin Yıldırım'ın yargılanması yeniden başladı. Duruşma 24 Ocak’a ertelendi.

Yalvaç’a bağlı Koruyaka Köyü’nde kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan Nurettin Gider'i özsavunma kullanarak öldürdüğü için hakkında verilen müebbet hapis cezası bozulmuştu. Nevin Yıldırım’ın yargılanmasına dün yeniden başladı. Yalvaç Adliyesi’nde görülen duruşmada mahkeme heyeti Nevin Yıldırım'ın tahliyesinin reddine karar vererek duruşmayı 24 Ocak'a erteledi.

KADIN ÖRGÜTLERİNDEN NEVİN’E DESTEK

Dün saat 14.30’da Yalvaç Adliyesi'nde görülen duruşma öncesi, kadınlar adalet talebinde bulundu. Nevin Yıldırım için adalet talebinde bulunan kadınlar, “Yalvaç'ta 3 yıl boyunca tecavüze tahammül etmek zorunda bırakılan Nevin Yıldırım'ın sessizliği bir kabulleniş, bu kabulleniş de bir ilişki olarak tariflendiği için bugün Nevin özgürlüğünden mahrum. 3 yıllık sessizliği süre giden cinsel şiddetten kurtulmak için öldürmek zorunda kaldığı gerçeğini, yani tecavüz gerçeğini görünmez kılmak için bahane edildi. Şimdi Yargıtay iyi hal veya haksız tahrik indirimi yapılmadan verilen müebbet hapis cezası kararını bozduğu için Nevin tekrar yargılanacak. 2017; bizler OHAL'in altında nefes almaya, sesimizi yükseltmeye çalışırken bir yandan tüm dünyada kadınların isyanı ve itirazının, tecavüze, tacize, şiddete başkaldırarak ‘Ben de' (#MeToo) demesinin yılı oldu.

2018 de; Nevin'in özgür kaldığı, hayatlarımıza sahip çıkacak gücü ve dayanışmayı bulduğumuz yıl olsun diye…#BenDeNEVİN'in sesini duyuyorum, #BenDeNEVİN'e özgürlük diyorum, #BenDeNEVİN'in yanındayım!” açıklamasını yapmıştı.

YILDIRIM’IN LEHİNE TANIKLIK EDEN KİMSE ÇIKMADI

Dün Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada; Nevin Yıldırım’ın kendisine tecavüz eden Nurettin Gider’le ilgili olarak köylülerin çelişik ifadelerinin bulunduğu gündeme getirildi. Bu çerçevede Nevin Yıldırım’ın avukatları yargılama sürecinin daha detaylı yapılması talebini iletti.

Yargıtay’ın bozma kararının, yerel mahkemenin kararındaki çelişkilere işaret bir bozma kararı olarak dikkat çekti. Yerel mahkemenin ilk aldığı kararda Nevin Yıldırım’ın suçu tek başına işlemediği söylendi. Nevin Yıldırım’ın avukatları adli kontrolle tahliye talep etti ve tutukluluk sürecinin fazlasıyla aşıldığını vurguladı.

Savcı mütaalasında yerel mahkemenin aldığı müebbet kararının devamını istedi. Nevin Yıldırım, cinayeti kendisinin işlediğini tekrar etti. Yıldırım’ın avukatları dosyanın bozulmasına karşı itiraz etmek için süre istedi. Talep kabul edildi.

Nevin Yıldırım’ın avukatları yerel mahkemenin geçmişte verdiği karara itiraz etti. Avukatlar, “Mahkeme hem cinayet anında başkası da var diyor hem de kanıtsız olarak dosyayı kapatıyor” vurgusu yaptı. İtiraz kabul edildi.

Cinayetin işlendiği Isparta’nın Yalvaç ilçesi Korukaya Köyü’nde tanıkların hepsi Nevin Yıldırım aleyhine tanıklık etti. Yıldırım’ın lehine tanıklık eden bir köy sakini çıkmadı.

Antalya, İstanbul ve Adana barolarından avukatların takip ettiği duruşma 24 Ocak’a ertelendi. Dava Yalvaç Adliyesi’nde görülecek. Yıldırım’ın avukatlarının adli kontrol şartıyla tahliye talebi reddedildi. Yıldırım’ın tutukluğunun devamına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Hatırlanacağı üzere; Yalvaç Koruyaka köyünden 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012 günü kendisine silah zoruyla tecavüz eden 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider'in başını “İşte namusumla oynayanın kellesi, benim arkamdan konuşmayın” diye köy meydanına atmıştı. Nevin, ifadesinde Gider'i önce tüfekle vurduğunu, sonra başını bıçakla kestiğini söyledi. O tarihten itibaren tutuklu olarak yargılanan Yıldırım hakkında 2015 yılında müebbet hapis cezası verilmişti. Avukatların davayı Yargıtay'a taşımasıyla açılan temyiz davası ise 14 Eylül 2017'de görülmüştü. Yargıtay da yerel mahkemenin müebbet hapis cezasını usulden bozmuştu.